AfterDawn logo

Zotacilta GeForce GTX 680 Extreme Edition -näytönohjain

Panu Roivas Panu Roivas

Zotac uhoili vastikään julkaisevansa näytönohjaimen hurjalla 2 GHz kellotaajuudella, mutta sittemmin väite on korjaantunut vahvaksi uskoksi siitä, että pian julkaistava Zotac GTX 680 Extreme Edition -näytönohjain yltää 2 GHz kellotaajuudelle - oikeissa käsissä ja nestetypen avustuksella.

Zotac GTX 680 Extreme Edition toimii vakiona selvästi maltillisemmalla 1,2 GHz kellotaajuudella ytimen osalta, ja muistit toimivat vuorostaan 1,5 GHz kellotaajuudella. Zotacin kortti on varustettu tehokkaalla 12-vaiheisella virransyötöllä, jonka myötä kortin vakiojännitettä on nostettu 1,212V tasolle, joskin Zotac uskoo kortin kestävän jopa 1,5V jännitteen extreme-kellotuksessa, mikä lienee omiaan auttamaan 2 GHz rajan rikkomisessa.


OC-ominaisuuksien kuten jännitemittauspisteiden ja kahdella tuulettimella varustetun coolerin lisäksi kortista löytyy B-tyypin mini-USB liitin jolla kortti voidaan kytkeä Zotacin Firestorm OC -ohjelmistoon. Kortti ei ilmeisesti ole kuitenkaan tulossa myyntiin Kiinan ulkopuolella, ja jäänee joka tapauksessa vain harvojen extreme-ylikellottajien herkuksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT