AfterDawn logo

Applen toimitusjohtaja vihjaili televisiosta

Teemu Laitila Teemu Laitila

Applen toimitusjohtaja Tim Cook vihjaili sijoittajatapaamisessa Applen nykyisen Apple TV -laitteen potentiaalista ja tarpeesta saada tv-tuotteita massamarkkinoille.

Tim Cook kuvaili Apple TV -projektia edelleen harrastukseksi yhtiön kannalta samoilla sanoilla, kuin edellinen johtaja Steve Jobs aiemmin. Nykyinen tv:n lisälaite on Cookin mukaan Applelle harrastus siksi, että yhtiö ei halua lähettää sijoittajille väärää viestiä laitteen merkityksestä kokonaismyynnin kannalta. Cook kertoo, että Apple TV -laitteita myytiin viime vuonna kolme miljoonaa kappaletta, mikä tekee niistä äärimmäisen marginaalisen tuotteen verrattuna yhtiön i-laitteisin ja tietokoneisiin.

Cook kuitenkin päätti puheensa miettimällä nykyisen Apple TV:n potentiaalia. Cookin mukaan yhtiössä on aina uskottu, että laitteessa on ideaa, joka voisi johtaa johonkin suurempaan. "Jos me seuraisimme intuitiotamme laitteen potentiaalista, saattaisimme löytää jotain isompaa", Cook pohtii arvoituksellisesti. "Tähänastiset käyttäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä laitteeseen. Jotta se voisi muodostua merkittäväksi tuotekategoriaksi, tarvitsemme jotain enemmän massamarkkinoille suunnattua".


Nykyisten huhujen perusteella Applen televisio vastaisi perusidealtaan nykyistä Apple TV -laitetta, mutta sisäänrakennettuna televisioon. Se toisi Applen omat sisältöpalvelut kuten iTunesin ja muut Internet-palvelut television ruudulle hallittavaksi helposti yhdestä paikasta. Ohjaus tapahtuisi äänen avulla Applen iPhone 4S -puhelimista tutun Sirin tapaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT