AfterDawn logo

Samsungin ensimmäinen Android 4.0 -tabletti tulee Suomeen maaliskuussa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Samsung on julkistanut vuonna 2010 esitellyn Galaxy Tab -tabletin seuraajan. Galaxy Tab 2:n tulee myyntiin Suomessa maaliskuun aikana.

Galaxy Tab 2 lainaa muotokielensä alkuperäiseltä Tabilta. Suurimpana erona on pressikuvan perusteella kapasitiivisten näppäinten uupuminen kakkosversiosta. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Teknisiin ominaisuuksiin on tullut pieniä parannuksia. Suorittimesta löytyy nyt kaksi ydintä, mutta kellotaajuus on pysynyt tuttuna 1,0 gigahertsinä. Keskusmuistin määräkin on tuplattu yhteen gigatavuun. Tabletti tulee myyntiin 16 gigatavun tallennustilalla ja Wi-Fi- tai 3G+Wi-Fi-yhteyksillä varustettuina. Laitteesta löytyy microSD-korttipaikka.

Tab 2:n näyttö on pysynyt 7,0-tuumaisena (1024x600). Takaa löytyvän kolmen megapikselin kamerasta ei löydy LED-salamaa. Edestä löytyy VGA-tason kamera videopuheluille.


Samsung Galaxy Tab 2:n hinnat ovat Suomessa 429 euroa (3G) ja 349 euroa (Wi-Fi).

6 KOMMENTTIA

squi1/6

Oikeanlaista kehitystä hinnan suhteen. Hintaa saisi vielä alemmas, jos takimmaisen kameran jättäisi kokonaan pois, etupuolen kameralle on kyllä tarvetta. Hintaa voisi vähentää myös esimerkiksi pitämällä sisäisen muistin määrän minimissä ja tarjoamalla mahdollisuuden laajentaa tallennustilaa muistikorteilla. Esim 8 GB sisäistä tilaa + 32 GB kortilla riittäisi mainiosti.

WriterHouse2/6

"Kapasitiivisten näppäinten uupuminen?" Mitä tarjotaan sitten tilalle?
Sori vaan, mutten ole mikään Tabifani, mutta koska omassa Samsung kännyssä sattuu oelmaan mokoma - kysyn vaan mielenkiinnosta.
Pikku Samsung kännyn kap.näppäimet on oikein järkätty nopean viestiinän kannalta mutta onnettoman pieniä. Mistä voi hankkia kunnon näppäiykynän joka pelaa? Joku myi Huudossa Apple-kynän, josta takuulla ei ollut mitään riemua.

squi3/6

Originally posted by WriterHouse:

"Kapasitiivisten näppäinten uupuminen?" Mitä tarjotaan sitten tilalle?
Sori vaan, mutten ole mikään Tabifani, mutta koska omassa Samsung kännyssä sattuu oelmaan mokoma - kysyn vaan mielenkiinnosta.
Pikku Samsung kännyn kap.näppäimet on oikein järkätty nopean viestiinän kannalta mutta onnettoman pieniä. Mistä voi hankkia kunnon näppäiykynän joka pelaa? Joku myi Huudossa Apple-kynän, josta takuulla ei ollut mitään riemua.

Ice Cream Sandwich sisältää tarvittavat näppäimet sisäänrakennettuna käyttöliittymään.

Anestic4/6

Kappas kun on edullinen hinta, melkein harmittaa kun tuli tuo sgt laitettua kuukausi sitten... Tosin toimii todella hyvin omassa käytössä, joten tuskin mitään väliä :D + tykkään että napit ei ole näyttötilaa viemässä. Myös kameran salama on ollut käyttökelpoinen, kun on jotain näppäillyt hämärässä. Ja mahdollisuus käyttää muistikorttia on kyllä myös hyvä. Että kun vähän jotain saa, niin jotain kyllä menettääkin:D


Squille: kyllä sillä takakameralla voi olla vaikka mitä käyttöä, muutakin kuin kuvien ottamista :D Esim. augmented reality:ssä aika oleellinen ominaisuus. Tai jos värkkää jotain stream-juttua, niin siinäkin voi käyttää hyväksi.

squi5/6

Originally posted by Anestic:

Kappas kun on edullinen hinta, melkein harmittaa kun tuli tuo sgt laitettua kuukausi sitten... Tosin toimii todella hyvin omassa käytössä, joten tuskin mitään väliä :D + tykkään että napit ei ole näyttötilaa viemässä. Myös kameran salama on ollut käyttökelpoinen, kun on jotain näppäillyt hämärässä. Ja mahdollisuus käyttää muistikorttia on kyllä myös hyvä. Että kun vähän jotain saa, niin jotain kyllä menettääkin:D


Squille: kyllä sillä takakameralla voi olla vaikka mitä käyttöä, muutakin kuin kuvien ottamista :D Esim. augmented reality:ssä aika oleellinen ominaisuus. Tai jos värkkää jotain stream-juttua, niin siinäkin voi käyttää hyväksi.

Eihän se täysin hyödytön toki ole. Mutta kuvien ottaminen on kyllä hankalaa tuollaisella mötkäleellä ja vielä kun tablettien kamerat tuntuvat olevan paikallaan vain siksi, että se voidaan merkitä speksiluetteloon (eli halvin mahdollinen), niin itse en sille koe tarvetta.

Anestic6/6

Originally posted by squi:

Originally posted by Anestic:

Kappas kun on edullinen hinta, melkein harmittaa kun tuli tuo sgt laitettua kuukausi sitten... Tosin toimii todella hyvin omassa käytössä, joten tuskin mitään väliä :D + tykkään että napit ei ole näyttötilaa viemässä. Myös kameran salama on ollut käyttökelpoinen, kun on jotain näppäillyt hämärässä. Ja mahdollisuus käyttää muistikorttia on kyllä myös hyvä. Että kun vähän jotain saa, niin jotain kyllä menettääkin:D


Squille: kyllä sillä takakameralla voi olla vaikka mitä käyttöä, muutakin kuin kuvien ottamista :D Esim. augmented reality:ssä aika oleellinen ominaisuus. Tai jos värkkää jotain stream-juttua, niin siinäkin voi käyttää hyväksi.

Eihän se täysin hyödytön toki ole. Mutta kuvien ottaminen on kyllä hankalaa tuollaisella mötkäleellä ja vielä kun tablettien kamerat tuntuvat olevan paikallaan vain siksi, että se voidaan merkitä speksiluetteloon (eli halvin mahdollinen), niin itse en sille koe tarvetta.

Edelleen sitä ei ole niinkään tarkoitettu vain kuvien ottamiseen, vaan myös erilaisiin sovellutuksiin. Esim. Gdocs tekee otetusta kuvasta dokumentin (tosin vielä vaihtelevalla menestyksellä). Tai toinen on viivakoodilukijat. Tässä ei ole kameran laadulla niin väliä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT