AfterDawn logo

Microsoft kehitti kosketukseen reagoivan 3D-näytön

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Nykyiset 3D-näytöt voivat tarjota hyviä elokuvakokemuksia, mutta niissä on vielä paljon kehitettävää monellakin saralla. 3D-näytöt eivät ole esimerkiksi olleet kovin interaktiivisia, mutta Microsoftin uusi teknologia korjaa tämän puutteen.

Ohjelmistojätin Vermeeriksi kutsuma teknologia antaa 3D-näytön katselijalle mahdollisuuden hallita esitettyjä objekteja omilla käsillä. Näytöllä esiintyvää 3D-maapalloa voi esimerkiksi pyöritellä mihin tahansa asentoon "pyöräyttämällä" objektia. Ihmisen voi myös laittaa kävelemään koskettamalla objektia ja käskemään lopettamaan kävely tekemällä saman uudelleen.

Microsoftin Vermeer hyödyntää miraskooppi-peilisysteemistä tuttua optista illuusiota (YouTube-video), jonka sisälle on rakennettu sormien liikkeitä seuraava infrapunakamera. Vermeerin ruudunpäivitysnopeus on 15 ruutua sekunnissa.

2 KOMMENTTIA

mcmopo1/2

Johtuukos tuo välkkuminen kamerasta samalla lailla kuin vahoissa kuvaputkissa vai välkkyyko tuo tekniikka normaalistikkin käyttäessä?

demo522/2

Originally posted by mcmopo:

Johtuukos tuo välkkuminen kamerasta samalla lailla kuin vahoissa kuvaputkissa vai välkkyyko tuo tekniikka normaalistikkin käyttäessä?

Eiks tossa ollu ruudunpäivitys 15 ruutua sekunnissa jos mä ihan jotenkin muistan niin kaitafilmeissä vuonna 2 oli joku 18 ruutua/sek

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT