AfterDawn logo

Samsungin myyntikieltoa Australiassa jatkettiin vielä viikolla

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Australialainen oikeusistuin on jatkanut Samsungin Galaxy Tab -laitetta koskevaa myyntikieltoa vielä viikolla. Nykyisellä aikataululla Samsung voisi aloittaa taulutietokoneensa myynnin myös Australiassa 9. joulukuuta.

Kiellon jatkumisen syynä on Applen tekemä valitus alemman oikeusasteen antamasta tuomiosta, jonka perusteella Samsungin myyntikieltoa ei ole perusteltua jatkaa enää pidemmälle. Maan korkein oikeus kokoontuu 9. päivä päättämään, annetaanko Applelle vielä lupa valittaa aiemmasta päätöksestä.

Oikeuden aiemman vapauttavan päätöksen perusteella Samsung oli suunnitellut Galaxy Tabin julkaisua tälle viikonlopulle massiivisen mainoskampanjan saattelemana. Samsungin asianajajien mukaan joulunalusaika on myynnin kannalta niin tärkeä, että yhdelläkin päivällä on suuri merkitys. Samsungin mielestä Applella ei ole perusteita tuomiosta valittamiseen.


Applen edustajien mielestä taas Samsungin myyntikieltoa ei pidä purkaa liian kevein perustein. "Jopa lyhyt myyntiaika saattaa aiheuttaa Applelle peruuttamatonta harmia, joita Samsung ei pysty korvaamaan", Applelta kerrotaan.

Samsung on aiemmin ilmoittanut, että jos yhtiö ei saa Galaxy Tabia markkinoille joulumyynnin ajaksi, sitä ei julkaista ollenkaan Australiassa.

1 KOMMENTTI

ArttuH5N11/1

Että ärsyttää tämä Samsungin ja Applen kinastelu, sekä tämä älyttömyyksiin menevä patenttisota yleensäkin. Toivottavasti myyntikieltoa ei jatketa ja Samppa pääsee myymään tablettiaan ennen joulua. Pääsisivät valmistajat sitten kilpailemaan ihan kauppoihin, oikeussalien sijaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT