AfterDawn logo

Auta kehittämään AfterDawnin mobiiliversiota

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
44 kommenttia

AfterDawn oli aikoinaan aika vahvasti edelläkävijä mobiilisivustojensa suhteen, johtuen osittain kehitystiimimme kokemuksen muinaisen WAP-tekniikan suhteen (teimme "oikeissa töissämme" mm. pilotteja WAP 1.0:lle, jota ei koskaan otettu käyttöön). Otimme käyttöön mm. AvantGo -palvelua, Palm V -sovelluksia, jne jo vuosituhannen vaihteessa. Mutta nyt kehitys on auttamatta pyyhkäissyt ohi nykyisistä mobiilisivuistamme.

Eli, kysymmekin nyt, miten mobiilisivujamme tulisi kehittää jatkossa - nykyinen mobiiliversiohan on superkevyt ja toimii käytännössä jokaisella viimeisen vajaan 10 vuoden aikana tehdyllä mobiililaitteella. Mutta käyttökokemus on auttamatta aika valju moderneilla älypuhelimilla.

Lyhyesti, vastailkaa kommentteihin ja kertokaa:

  • onko erillisille mobiilisivulle edes tarvetta vai käytätkö mieluummin "täysversiota" kännykän selaimella
  • pitäisikö tehdä useampi erilainen mobiilisivu (esim. kosketusnäyttöpuhelimille, muille älypuhelimille, värinäytöllisille karvalakkiluureille ja jurakautisille mustavalkoluureille)
  • mitä mobiiliversion takaa pitäisi löytyä uutisten lisäksi? uutiskommentit? mahdollisuus kommentointiin? forumit? mahdollisuus forumeille postaukseen? kysy/vastaa -alue? tuotevertailu?
  • tulisiko sivuston "täysversion" tarjota mobiilikäyttäjille automaagisesti mahdollisuutta siirtyä mobiiliversioon (kuten esim. osa suomalaisista sivuista tekee, esim. Digitoday)
  • esimerkkejä Suomesta -- ja ennenkaikkea maailmalta -- hyvin toteutetuista mobiilisivuista?

Ja lisäksi vielä bonuskysymyksenä sellainen, että tarvitaanko AfterDawnista mobiilisovellusta esim. Androidille, iPadille, iPhonelle tai MeeGolle normaalien mobiilisivujen lisäksi?


P.S. Luonnollisesti sama mobiiliversio tullaan aikanaan ottamaan käyttöön myös Puhelinvertailun ja Tom's Hardwaren puolella.

P.P.S. Aikataulu uusitun mobiiliversion suhteen on avoin, todennäköistä on, että projekti menee pitkälle talveen 2010-2011.

44 KOMMENTTIA

dond0n1/44

Käytössä nokia e63 ja opera 10 selain mobiilinäkymässä.

Käyttöliittymää voisi apinoida iltalehden mobiili sivustolta: http://m.iltalehti.fi/ Mielestäni se on toimiva ja sisältöä on helppo valita ja selata. Kaikki aiheet voisi olla mitä AD.ssa on.

Automaattinen siirtyminen mobiili sivustolle olisi plussaa. Kirjanmerkiski se kumminkin tulee laitettua, mutta uudet käyttäjät löytäs sen helposti.

Nykyisellään ei AD.ta tule kännykällä selattua. mobiilisivu on sisällöltään köykänen ja koko sivusto mobiilinäkymässä tuottaa liian paljon selattavaa ollakseen kiva.

Toivottavasti uusi mobiili AD tulee nopsaan :)

veeman072/44

Puhelin n900 ja käytän ns. normaalia sivustoa.

Mailia3/44

iPhone versio kuulostaa kyllä mukavalta lisältä.

Dreamlore4/44

Puhelin XM5800, jolla voin korkeintaan soittaa kaverin printtaamaan ja postittamaan etusivun.

Eiköhän koko mobiilihömpötys ole melkoisen turhaa.

akse5/44

Normaalisivusto riittää mulle ainaki.. ylimääräset softat joka nettisivulle on suht turhia mun mielestä.

Olis kiva jos olis joku mobiili appi osio täällä, mistä vois katella jotain ehkä teidän tai joidenki muiden tekemiä arvosteluita softista eri käyttiksillä (ios, android, symbian, maemo, meego). Sit ehkä siihen liittyen joku ranking.

Thor19936/44

Kyllähän tolla 5800:lla selailee Opera mini avustuksella tota normisivua. (en ees oo ollu tietone tosta mobiilihommasta :p) Ei sitä kyllä useesti kännykällä AD:ta lue, mutta jos on jossai ostoksilla ja löytyy joku fiskun olonen laite ni on hyvä kurkata tuotevertailusta vähän faktoja.

Ei siitä varmastikkaan haittaa olis jos kunnon mobiilisivu olis.

LoBer7/44

HTC Desirellä ihan jees selata täyssivuakin.

Itseäni miellyttää mobiilisivustoista esim. stara.fi, joka on aika simppeli mutta graafisesti hyvin toteutettu. AD:n mobiilisivuun mukaan kommentit, eri alueet ja selkeä käyttöliittymä.

Em. tuotevertailu olisi kätevä niin sovelluksena kuin netissäkin.

mcmopo8/44

Ite käyttelen E90 communicaattoria ja normi sivuja käytän. Omasta mielestäni mobiilisivut on nykypäivänä jo aika turhia. Kännykköjen näytöt on kasvaneet, yhteydet nopeutuneet ja tehoja on tullut tarpeeksi että normaalit sivut pyörivät sujuvasti.

Bluejack9/44

Käytössä menee hyvin täysversiokin, mutta esim. iltalehden mobiili sivut on omasta mielestäni varsin onnistunut viritys
http://m.iltalehti.fi/
jos nyt jonkun mallin heittää tässä mukaan..

neky10/44

En tiedä varsinaisten mobiilisivustojen kysynnästä tai tarpeesta nykypäivänä. Mobiilisovellukset taas tuntuvat olevan tänä päivänä kovassa huudossa monella uutissivustolla ulkomaillakin. Niiden ulkoasu ja käytettävyys ovat hieman tarkemmin ehkä määriteltävissä kuin pelkkien sivustojen, ja niistä saa ehkä hieman intuitiivisempia ja nopeampia käyttää kuin pelkästä sivustosta. :)

En tiedä onko tablet -laitteilla (iPad jne.) suurta tarvetta omalle erilliselle sovellukselle suurikokoisen näytön vuoksi, mutta varsinkin kännykkäkäyttöä ajatellen mobiilisovellus olisi omasta mielestäni mainio käyttää. Itsekin omalla 5800:lla selaan täysikokoisia sivustoja, mutta testattuani tuttavieni HTC ja iPhone -luureilla uutissivustojen omia mobiilisovelluksia, ero on joissain (hyvin tehdyissä sovelluksissa) huomattava.

"Mitä mobiiliversion takaa pitäisi löytyä uutisten lisäksi? uutiskommentit? mahdollisuus kommentointiin? forumit? mahdollisuus forumeille postaukseen? kysy/vastaa -alue? tuotevertailu?"

Lähinnä ehkä keskittyisin uutisien välittämiseen ja kommentointiin, sekä tuotevertailuun ja kysy/vastaa -alueeseen. Forumeita tulee harvemmin selattua kännykällä jos on tarkoituksena nopeasti vain tarkistaa uutiset ja tapahtumat. Tämän tyyppisissä mobiilisovelluksissa kuitenkin on omasta mielestäni ideana nopea(, tyylikäs) ja helppo käytettävyys ja tiedon välittäminen nopeasti käyttäjälle. :)

Tuotevertailun lisäsin listalle mukaan lähinnä siksi, että voisin kuvitella tilanteen, jossa kaverin kanssa keskustellaan sekä vertaillaan eri laitteita ja näiden ominaisuuksia. Tällöin olisi näppärä nopeasti vertailla näitä esimerkiksi Afterdawnin kautta.

Käyttöliittymässähän voisi tietenkin olla "Forum" -nappi joka sitten avaisi nettiselaimen keskustelupalstalle?

Irekkeri11/44

N900 ja microb pyörttävät täysversiota sillä innolla, ettei karsituille mobiilisivuille ole minkäänlaista tarvetta. Jos muutoksia tulee, olisi ne mieluisinta kohdistaa pääsivulle kasvattamalla "lue uutinen, jaa facebookissa ja vastaa uutiseen" elementtejä. Laiskana en jaksa zoomata laisinkaan ja styluksen esiinottaminen on haastavuudessaan samaa luokkaa etelänapamantereen valloittamisen ja naisen saamisen kanssa.

Widgetit ovat taustakuvien raiskaamista, joten sellaiselle ei ainakaan täältä päin ole tarvetta.

EET12/44

Mielestäni HS.fi sivua voisi apinoida: se toimii kaikissa mobiililaitteissa mukavasti (esim. iPhone, S60 ym.)

Jan7su13/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti veeman07:

Puhelin n900 ja käytän ns. normaalia sivustoa.

Sama. Eipä oo sen jälkeen ku N900:n osti ni tarvinnu sivujen mobiiliversioita miettiä ku normaali versiotkin toimii täydellisesti.

dRD14/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jan7su:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti veeman07:

Puhelin n900 ja käytän ns. normaalia sivustoa.

Sama. Eipä oo sen jälkeen ku N900:n osti ni tarvinnu sivujen mobiiliversioita miettiä ku normaali versiotkin toimii täydellisesti.

Ns. "superpuhelinten" kanssa ongelma lieneekin ehkä enemmän tiettyjen kontrollien "pienuudessa", kun ne tungetaan 3-4 tuuman näytölle. Ja sitten tietysti ah niin ihanat 3G-katvealueet/kesämökit/jne, jossa "saa" surffata parhaimmassa tapauksessa oldskool GPRS:n varassa :-)

D00mer15/44

N95-1 ja rss:ää käytän, lähinnä kun gprs on turhan hidas, jos on 3g/wlan käytettävissä niin tulee opera mobilella/vakio p4skalla selattua normi sivua.

rss voisi parantaa niin, että jos uutisessa on kuva, niin se pienennetään että mahtuisi 240x320 alueelle kun symbianin selaimen rss lukialla ei voi rullata syötettä/uutista sivuttain(kun se siirtyy seuraavaan uutiseen) ja itse kuvasta yleensä näkyy vain osa.
sekä imho rss syötteiden pitäsi näyttää koko artikkeli(eikä vain osaa) ettei tarvi mennä pääsivulle jotta voi lukea muutaman lauseen lisää ko. artikkelista

PJL7816/44

Mielestäni hyvin tehty HTML+CSS perussivusto sellaisenaan toimii älypuhelimilla hyvin, suosittelisin kuitenkin pitämään koodin simppelinä ja JavaScriptit vähissä, kuvat optimoidaan ja css:n tiivistää pieneksi tiedostoksi. HTML voisi olla suoraan HTML5 dokumenttityyppiä tulevaisuutta varten.

Itese olen tehnyt 8 vuotta moderneja sivustoja, jokainen niistä toimii hyvin matkapuhelimilla, kaikki on kiinni yksinkertaisuudesta ja optimoinnista (virheetön koodi on tärkein).

Rapis17/44

Täällä ollaan kanssa tuon iltalehden mobiilisivun tyylisen kannalla. 3G kattavuus tässä maassa on suhteellisen ankee niin tuommoinen kevyt selkee kosketusnäytölle suunnattu pläjäys voi olla ihan jees.

Stonik18/44

Eipä omastakaan mielestäni ole mobiilisivustolle tarvetta, laitteena N900.

jutilahenri19/44

Siirtyminen mobiilisivulle pitäisi olla vapaaehtoista (nappi ylälaidassa tms.). Esim. facebookin automaattinen mobiilversioon siirtyminen ärsyttää kun haluaisi selata opera minillä laajempaa ja parempaa täysversiota.

jusunakki20/44

mulla ainakin ainoa ongelma tällähetkellä on se, että kun kännykällä klikkaa jotain "uusimmat viestit keskustelualueella" linkeistä, niin aukeaa aivan väärä keskustelu. Samoin jos klikkaan iltalehden mainoksesta jotain linkkiä. Puhelin 5800xm

KOD0U21/44

Olisihan se hyvä, jos kaikista sivuista löytyisi edes jonkin mobiiliversio. Periaatteessa AD:n mobiiliversio on ihan riittävä, kunhan sitä päivitettäisiin enemmän. Jos on puhelin, jolla normaalia sivua ei pääse lukemaan, niin tuskin haluaa katsoa muuta kuin uusimmat uutiset.. Mutta tuo tuotevertailu olisi mobiiliversiossakin ihan kätevä, ostopäätöksiä tehdessä. :)

kerbo22/44

Lainaus:

onko erillisille mobiilisivulle edes tarvetta vai käytätkö mieluummin "täysversiota" kännykän selaimella

Voi pojat, tälle olisi ainakin itseni mielestä tarvetta ;) Vaikka luurina löytyy HTC Desire ja sauniksen nopein mobiilikaista niin täysversiota en mielelläni puhelimella lueskele. Varsinkaan jos on huonossa kentässä esim gprs tai edge, silloin täysversion lukemisesta ei tule mitään. Vähän turhan raskaa sivut, kun vertaa mobiilisivuihin mitä yleensä luen (mm.iltalehti, maikkari, digitoday)

Lainaus:

mitä mobiiliversion takaa pitäisi löytyä uutisten lisäksi? uutiskommentit? mahdollisuus kommentointiin? forumit? mahdollisuus forumeille postaukseen? kysy/vastaa -alue? tuotevertailu?

Kommentit olisi mukava päästä lukemaan esim. jonkun linkin takaa. Ja samassa olisi mukava myös päästä itse kommentoimaan. Foorumin lukeminen olisi myös suuri plussa ja myös niihin vastaaminen. Kysy/vastaa ja tuotevertailu ei mielestäni tarvitse kuulua mobiilisivustoon.

Lainaus:


tulisiko sivuston "täysversion" tarjota mobiilikäyttäjille automaagisesti mahdollisuutta siirtyä mobiiliversioon (kuten esim. osa suomalaisista sivuista tekee, esim. Digitoday)

Kyllä. Mobiilisivun voisi sitten tallentaa kirjaimerkkeihin, jos täyssivua ei lue.

Lainaus:

esimerkkejä Suomesta -- ja ennenkaikkea maailmalta -- hyvin toteutetuista mobiilisivuista?

Suomalaisista sivuista pidän iltalehden, maikkarin, digitodayn, helsingin sanomien yms. mobiilisivuista. Ne ovat selkeät ja helposti luettavat.

Lainaus:


Ja lisäksi vielä bonuskysymyksenä sellainen, että tarvitaanko AfterDawnista mobiilisovellusta esim. Androidille, iPadille, iPhonelle tai MeeGolle normaalien mobiilisivujen lisäksi?

Itse ainakin Androidin käyttäjänä toivoisin myös tälläistä.


E:

Tarkemmin kun aloin testaamaan niin hyvinhän nämä täyssivutkin pyörivät kun on 3g tai hspa verkossa. Eivät olleetkaan niin raskaat kuin muistin. Mutta silti odotan innolla afterin mobiilisivuja! Ne olisivat gprs ja edge verkoissa mukavammat.

dRD23/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jutilahenri:

Siirtyminen mobiilisivulle pitäisi olla vapaaehtoista (nappi ylälaidassa tms.). Esim. facebookin automaattinen mobiilversioon siirtyminen ärsyttää kun haluaisi selata opera minillä laajempaa ja parempaa täysversiota.

IMO, tuo on Digitodayssa tehty hyvin, eli siihen tulee sellainen JavaScript-ikkuna "Vaikuttaa, että käytät sivuamme kännykällä. Siirrytäänkö erilliseen mobiiliversioon sivusta?" -> Kyllä | Ei. Ja ennenkaikkea se, että "Kyllä"-lämä vie siihen uutiseen, johon tulit esim. Amppareiden kautta, eikä mobiilisivun etusivulle. Tuo todennäköisesti pöllitään mobiilisivuun jatkossa ihan sellaisenaan.

Toinen, mihin hajoan monissa mobiilisivuissa on se, että niistä on karsittu käyttäjien kommentit pois -- jotka ovat parasta antia monessakin uutissaitissa :-) Samoin mm. Talentum näyttää ottavan kuvat ihan aina uutisistaan pois mobiilissa, vaikka nykykapuloilla 10-20kb kuvan lataus muuten kevyeen sivuun ei pitäisi olla ongelma?

kikuu24/44

Ite käyttäisin omalla nokialla mieluiten ihan oikeaa Afterdawn sivua, enkä mitään mobiiliversiota. Vanhoilla kännyköillä on kuitenkin hieman eri juttu. Onhan kokoversio raskaampi ja dataa täytyy ladata enemmän, mutta menköön ihmiset sitten vaikka wlanin kautta, jos ei kiinteää datapakettia ole.

eli: Ihan turha näille nykyajan kännyköille on mitään mobiiliversioita, kun selaimet(esim opera mobile) toimii paremmin kun jotkut oikean PC:n selaimet(Internet Explorer)

Persojet25/44

itseäni kiinnostaisi ehkäpä kevennetty täysiversio (mainoksia karsittu ja muuta java jne raskasta kamaa)

PJL7826/44

Yläpuolella olevan kanssa samaa mieltä, tuo on helppo toteuttaa jos sivuston tekoon käytetään kaksi CSS-tiedostoa, toinen on hieman karsitumpi ja nopeammin latautuva ja toinen tavallinen. Pohjakoodiin, eli HTML:ään ei tarvitse koskea. Eli omaa mobiilisivua ei tavallaan tarvitse, riittää kunhan pitää oman CSS-tiedoston älypuhelimille.

Tesno27/44

Itse pidän mobiilisivuista, jotka antavat täyden toiminnallisuuden, mut poistavat kaikki turhat kilkkeet. Käytän tällaisia sivuja usein myös pöytäkoneella. Esimerkiksi käynee edesmennyt facebook lite. Tulevaisuuden puhelin ei luonnollisesti tällaista välttämättä tarvitse, mutta parantaa se kuitenkin kummasti käyttökokemusta.

OILgame28/44

Mielestäni RSS-syöte on varsinkin puhelimella huomattavasti parempi kuin perusversio tai mobiiliversio. Jos jotakin tahtoo vaikka kommentoida, niin kyllä sitä perusversiota mielummin käyttää. Erillinen sovellus kuullostaa erittäin turhalta. Puhelimena N900.

JuhaW29/44

Galaxy S:llä selailee ihan mieluusti AD:n täyssivua. Oikeastaan tällä puhelimella ei ole mobiilisivuja tullut käytettyäkään. Ei tarvetta, kun täyssivutkin toimii loistavasti.
Mutta ehdottomasti siis niin, ettei AD tyrkkää väkisin sitä mobiilisivua, kun astuu AD:n sivuille. Esim. Facebookissa tämä on todella ärsyttävää.

Tesno30/44

...ja juu, tosiaan rssänä luen itsekin lähinnä AD:a ja monia muita teknologiasivustoja. Puhelimena N900.

fanwars31/44

Opera 10 Symbianilla. Käytän täyssivua, joka ei oikein mobiiliselaimella toimi.

Jasoni32/44

Puhelimena iPhone 3GS.

Vähän kiikun-kaakun, onko erilliselle mobiilisivulle tarvetta.

Safarilla ja Operalla AD:n täyssivut pyörii ja latautuu kyllä suht.hyvin. Ehkä hieman ovat "raskaahkot", mutta ei todellakaan pahasti.

Kuten jo tuli mainittuakin niin siirtyminen mobiiliversioon tulee olla vapaaehtoista.

-Mahdollisuus uutiskommentointiin on mielestäni erittäin tärkeää.

-Forumit olisi hyvä löytyä, myös foorumeille postaaminen. Ne ovat AD:n suola.

-Kysy/vastaa olisi hyvä löytyä.

-Tuotevertailua tulee vähemmän käytettyä, mutta varmasti monelle muulle tarpeellinen.

Tiedä sitten onko miten mahdoton idea tehdä omat sovellukset esim. iPhone, android ym... -alustoille, kuten esim. Tom's hardwarella on.

Mulle yksi lysti, onko karvalakki- ja jurakautisille luureille tukea vai ei.

bfr33/44

+1 android clientille. Riittää että pystyy lukemaan afterdawnin ja puhelinvertailun uutiset kommentteineen, ja mielellään myös vastaamaan niihin. Joku gmail-clientin tyylinen olisi hyvä(kun clientin käynnistää, aukeaa teaserit ja niitä klikkaamalla pääsee uutiseen uutiseen. eli siis hiukan rss-mallilla, mutta niin ettei erillistä selainta tarvita, vaan myös itse uutinen ja kommentit aukeavat clienttiin.)

Jonahan34/44

iPhone 3GS. Mobiilisivusto on ehdottomasti tarpeellinen, täysversio on aivan liian raskas, jos ei satu olemaan WiFi tai 3G yhteyttä. Käyttäjän tulee kuitenkin pystyä helposti valitsemaan versioiden välillä.

Hesarista ja muista konsernin lehdistä voi katsoa mallia, ne ovat toimineet aika hyvin.

En usko että Applikaatiolla saataisiin kauheasti lisäarvoa, mutta ehkä teillä on parempia ideoita kuin minulla.

Puppek35/44

Laitteena 5800XM, selaimena Opera Mobile 10. Käytän aina kokoversioita. Itseasiassa pyrin välttämään mobiiliversioita viimeiseen asti, koska niistä puuttuu aina jotakin tärkeää.

Kaikista ärsyttävin on väkisin uudelleenohjaus mobiiliversioon. Sekä Hotmail, että Facebook tekevät niin ja kokoversioon pääseminen on lähes mahdotonta tai tuskallista. Hotmail mobiili ei anna (tai en ole löytänyt mistä) lisätä yhteystietoja ja roskapostin tarkistaminen on ärsyttävän mutkan takana. Facebookin mobiilissa kuvien katselu taas on tuskaa. Myös oma facebook sovellus on ankea - varsinkin kun se kysyy joka kerta kolmesti, muodostetaanko varmasti yhteys?

Eli ei missään tapauksessa pakko-ohjausta mobiiliversioon!

sandandan (vahvistamaton)36/44

Ei mitää mobiiliversioita! Puppek puhuu asiaa. Alkaa olemaan kännyselaimet niin hyviä ettei tarvi moisia. N97:lla, 5800:lla, Nexus Onella ja N900:lla kaikki toimii mallikkaasti normaalilla versiolla. En ymmärrä muuten miksi iPhonea käyttävät haluaisivat mobiiliversion?!?! Eikö se selain olekaan niin hyvä ja käytettävä kuin puhuvat? Oman kokemukseni mukaan se on vain huono käyttää. Jatkuvaa zoomailua sivujen plaraaminen. :(

PJL7837/44

Puhelimena Samsung Galaxy S ja 2M netti, sivusto on hieman raskas, mutta täysin luettavissa. Pelkästään koodia puhdistamalla ja html:ää siivoomalla saa sivustosta 20% keveämmän, joka vaikuttaa nopeuteen.

Jonahan38/44

> En ymmärrä muuten miksi iPhonea käyttävät haluaisivat mobiiliversion?!?! Eikö se selain olekaan niin hyvä ja käytettävä kuin puhuvat?

Nopeuden takia.

Testasin Taloussanomien sivustoa ja mobiilisivustoa pöytäkoneella ja modernilla selaimella. Normaalin version sivulataus oli noin 3-5s, mobiilin noin 0-1s. Etu lienee ilmeinen.

Mobiililaitteissa, CPU-teho ja muisti ovat selkeästi pienempiä. Verkkoratkaisuista johtuen bitti liikkuu keskimäärin hitaammin, ja latenssit kasvavat jopa huomattavasti. Nämä tekijät korostavat eroa entisestään. Lisäksi on mahdollista että käytössä on liittymä, jonka kuukausittainen datan määrä ei ole rajaton.

iPhonen selain on mielestäni ihan hyvä ja käytettävä, mutta datamäärälle ja niistä seuraaville tosiasioille se ei voi tehdä juuri mitään, serveri voi. Toki Opera Minin malli on toimiva tietynlaiseen käyttöön, mutta sekin on omalla tavallaan erittäin rajoitettu.

anamiro39/44

Itse pidän engadgetin applikaatiosta iphonelle ja androidille..

http://www.engadget.com/downloads/android

kerbo40/44

Mites tämä projekti edistyy?

PJL7841/44

Ei varmaan mitenkään, on jumissa vuosia ja sitten se muistetaan taas ja unohdetaan kokonaan. Ei varmaan ole edes kukaan lukenut kommentteja, eikä miettinyt vanhan sivuston päivittämistä sen koomin. On oikeasti todella säälittävää, että näinkin yleisesti tunnetun sivuston ulkoasu on kuin suoraan ysäriltä! Virheitä on enemmän kuin laki sallii. Tässä ajassa ite olisin tehnyt satoja ulkoasuja, ainiin, olenhan tehnytkin =)

dRD42/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kerbo:

Mites tämä projekti edistyy?

Tän vuoden yks tärkeimmistä "uusista" jutuista. Funtsinnassa on enää oikeastaan se, että tehdäänkö aluksi pelkkä uutisosio vai aletaanko sorvaamaan koko saitista mobiiliversiota. Ja se, että tehdäänkö touch ja "perinteisempi" erikseen vai tehdäänkö pelkkä touch.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PJL78:

Ei varmaan mitenkään, on jumissa vuosia ja sitten se muistetaan taas ja unohdetaan kokonaan. Ei varmaan ole edes kukaan lukenut kommentteja, eikä miettinyt vanhan sivuston päivittämistä sen koomin. On oikeasti todella säälittävää, että näinkin yleisesti tunnetun sivuston ulkoasu on kuin suoraan ysäriltä! Virheitä on enemmän kuin laki sallii. Tässä ajassa ite olisin tehnyt satoja ulkoasuja, ainiin, olenhan tehnytkin =)

Säälittävää, true. Ja kestää, kestää, kyllä. Mutta tämänkokoisen sivustokokonaisuuden hanskaaminen ja kehittäminen 3 koodaajan voimin vaatii väistämättä sen, että juttuja priorisoidaan.

Saitin alareunassa näkyvä "rev."-numero kertoo aika paljon -- se alkoi ykkösestä, kun nykyinen "v4" sivusto lanseerattiin ja tätä kirjoitettaessa saitin revisio on päälle kolmentuhannen. Valtaosa uudistuksista ei ehkä "näy" kovin paljoa, mutta koodipuolella duunia tehdään tuollainen 150h viikossa.

Mutta as said, ei olla unohdettu -- saman pohjan pitää vain sitten palvella kaikkia meidän saitteja (aD kuudella eri kielellä / THG neljällä kielellä / pv.com) ja toimia kerralla kaikilla alustoilla. Nopeasti.

kerbo43/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PJL78:

Ei varmaan mitenkään, on jumissa vuosia ja sitten se muistetaan taas ja unohdetaan kokonaan. Ei varmaan ole edes kukaan lukenut kommentteja, eikä miettinyt vanhan sivuston päivittämistä sen koomin. On oikeasti todella säälittävää, että näinkin yleisesti tunnetun sivuston ulkoasu on kuin suoraan ysäriltä! Virheitä on enemmän kuin laki sallii. Tässä ajassa ite olisin tehnyt satoja ulkoasuja, ainiin, olenhan tehnytkin =)

http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/31715

Lainaus:

Tän vuoden yks tärkeimmistä "uusista" jutuista. Funtsinnassa on enää oikeastaan se, että tehdäänkö aluksi pelkkä uutisosio vai aletaanko sorvaamaan koko saitista mobiiliversiota. Ja se, että tehdäänkö touch ja "perinteisempi" erikseen vai tehdäänkö pelkkä touch.



Uutisosiokin olis jo jees, mutta koko saitti mobiiliversiona olisi nannaa ;)

Bluejack44/44

Lainaus:

WAP-tekniikan suhteen (teimme "oikeissa töissämme" mm. pilotteja WAP 1.0:lle

sille noi sivut nyt näyttääkin..

oma systeemi valittu.. täytyy vetää saappaat jalassa vaikka sitten sinne v*** hautaan saakka. Amppareita tulee käytettyä joka päivä uutislinkkiä seuratessa ad:n mobiilisivuille kieltämättä kokemus kehottaa minua heti menemään takaisin etsimään laadukkaampaa palvelua.. ;)

mutta kyllä ukot hoitaa ei ole luottamus pulaa..kun korkeintaan ne paiseet kainaloissa.

Kehitys ideat on varmaan jo esitetty aiemmissa kommenteissa,mutta laitanpa nyt mitättömät omanikin..
Valkoinen tausta ehdottomasti..tuo sininen on karmea.
-Linkit jota ad haluaa ihmisten mobiilina lukevan
-"napit" (sormille) joko ylös tai sivun kylkeen. ELI selkeät semmoset..
-Kuvat pitäisi näkyä..
-Linkitys youtubeen
-Kommentointi mahdollisuus

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT