AfterDawn logo

SanDisk tuo markkinoille musiikkia slotMusic-formaatissa

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
7 kommenttia

Vaikka audiokäyttöön kehitetyt CD-levyt ovat olleet markkinoilla jo yli 20 vuotta, ei niille ole vieläkään löytynyt korvaajaa. Nyt SanDisk on esitellyt neljän suurimman levy-yhtiön kanssa microSD-muistikortteihin perustuvia slotMusic-levyjä, jotka ovat yrityksen mukaan tämän vuosisadan uusi fyysinen tallennusmedia.

Uusi slotMusic tarjoaa kuluttajille siis MP3-muodossa olevia kappaleita microSD-muistikorteilla. DRM-vapaan musiikin ohella muistikorteille voi tallentaa mm. kappaleiden sanoituksia, videoita ja valokuvia. Koska muistikorteille voi myös tallentaa sisältöä, voivat kuluttajat kuljettaa helposti omia tiedostojaan näillä muistikorteilla tai tarvittaessa poistaa mukana tulevan musiikin muistikortilta.

MP3-musiikin kuuntelu microSD-muistikorteilta onnistuu tietokoneiden ohella monissa matkapuhelimissa ja kannettavissa mediasoittimissa, joissa on paikka microSD-muistikorteille. Tietokoneita varten muistikorttien mukana seuraa pieni adapteri, jolla muistikortit saa kiinni USB-väylään tavallisena massamuistina, mutta kuluttajat voivat myös käyttää omia microSD-lukijoitaan.


Yhdysvaltojen markkinoille slotMusic-julkaisuja on tarkoitus tuoda jouluun mennessä. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan varmuutta siitä, keiden artistien ja yhtyeiden osalta kauppoihin saadaan slotMusic-julkaisuja, mutta tämän hetkisten huhujen mukaan aluksi tarjolle tulisi 29 levyä, joiden joukosta löytyy mm. Elvistä, Rihannaa, Weezeriä ja Leona Lewisia. SanDisk ei ole kertonut kuinka korkeaksi näiden julkaisujen hinnat nousevat, mutta SanDiskin Daniel Schreiber lupaili hintojen olevan lähellä vastaavia CD-julkaisuja.

Yhdysvalloissa slotMusic-albumeita kauppaavat ainakin Wal-Mart- ja Best Buy -kauppaketjut. Uusi formaatti on tarkoitus lanseerata myöhemmin myös Euroopassa, mutta tarkempia tietoja mahdollisesta aikataulusta ei ole vielä kerrottu.

7 KOMMENTTIA

Tomm|1/7

Olisivat nyt edes häviöttömässä formaatissa, niin voisi kuvitella että korvaisi CD-levyn.

eräs kommentti @ news.cnet:
The 1900's called and they want their distribution model back.

Spike_B2/7

Kiva kiva, ei häviöttömässä muodossa olevaa musiikkia hemmetin pienellä muistikortilla, joka menee taatusti hukkaan. Mikäli musikki olisi esim FLAC-tiedostoina tai muuten häviöttömästi pakattua, niin tuota voisi harkita, mutta mikäli tuo joskus tänne korpeen rantautuu, niin taidan ostaa fyysisen musiikkini edelleen kiekkoina.

OneMember3/7

Eipä ole minun mp3-soittimeni korvaajaksi tuosta.

hentriz4/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Spike_B:

hemmetin pienellä muistikortilla


En tiedä miten itse suhtaudut tuohon pieneen kokoon, mutta minusta on järjetöntä tehdä kaikesta aina vain pienempiä ja pienempiä...
Jos noita olisi vaikka 100 kappaletta, mistä hemmetistä tiedän mikä albumi milläkin on...
CD-levyjen kotelot ovat sen verran paksuja, että ovat kuin kirjoja selaisi, kun katsoo niitä. Eli kaikesta ei tarvitse tehdä aina pienempää...
Itse kelpuutan CD-levyt vielä kauan tai sitten siirryn suoraan netistä ostamiseen.

vaetti5/7

siis eihän tossa oo mitään järkee, kuka tommosia ostaa? eihän kukaan ota mukaan muistikorttia jolla on yks albumi, kun niihin mahtuu nykytekniikalla vaikka kuin helvetisti. ja ihmiset jotka yleensäkkin cd-levyjä ostaa, haluaa hienot kuoret ja kerätä niitä levyjä. jos muistikortille haluaa niin siirtää tietokoneelta.

Samuli236/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vaetti:

siis eihän tossa oo mitään järkee, kuka tommosia ostaa? eihän kukaan ota mukaan muistikorttia jolla on yks albumi, kun niihin mahtuu nykytekniikalla vaikka kuin helvetisti. ja ihmiset jotka yleensäkkin cd-levyjä ostaa, haluaa hienot kuoret ja kerätä niitä levyjä. jos muistikortille haluaa niin siirtää tietokoneelta.

Juuri tuossa se cd:n pointti on. CD nykypäivänä enää keräilyesinen, musiiki kuunteluunhan sellainen on ihan pirun epäkätevä.

Spike_B7/7

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Spike_B:

hemmetin pienellä muistikortilla


En tiedä miten itse suhtaudut tuohon pieneen kokoon, mutta minusta on järjetöntä tehdä kaikesta aina vain pienempiä ja pienempiä...
Jos noita olisi vaikka 100 kappaletta, mistä hemmetistä tiedän mikä albumi milläkin on...
CD-levyjen kotelot ovat sen verran paksuja, että ovat kuin kirjoja selaisi, kun katsoo niitä. Eli kaikesta ei tarvitse tehdä aina pienempää...
Itse kelpuutan CD-levyt vielä kauan tai sitten siirryn suoraan netistä ostamiseen.

Huoh, tässä sitä taas nähdään miten merkitys muuttuu kun pätkä irroitetaan asiayhteydestä. Kun luet lausetta ettenpäin, näet että sanoin "hemmetin pienellä muistikortilla, joka menee taatusti hukkaan.". En siis pitänyt asiaa kovin hyvänä, ellei tykkää hukata ostamaansa musiikkia. Tämän offtopic vuodatuksen opetus: LUKEKAA UUTINEN/KOMMENTTI KOKONAAN ENNEKUIN KOMMENTOITTE!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT