AfterDawn logo

iPhone 3G:n operaattorilukko murtui

Lauri Jämsä Lauri Jämsä
21 kommenttia

Kuten kerroimme aiemmin, ei Applen iPhone 3G -puhelimelle ole vielä saatavilla ohjelmallista operaattorilukituksen purkua. Iphone Dev Team julkaisi kuitenkin uuden version PwnageTool-ohjelmastaan, jonka avulla puhelimen jailbreikkaus onnistuu. Ryhmä on lupaillut lisäävänsä ohjelmaan mahdollisuuden myös operaattorilukon poistamiseen, mutta aikataulua kyseiselle päivitykselle ei ole vielä tiedossa.

Softapohjaista ratkaisua odoteltaessa puhelimen avaaminen onnistuu kuitenkin eri teitä jo tälläkin hetkellä. Ainakin, jos on uskominen Yessim- ja StealthSIM-nimisiä yrityksiä. SIM-lukituksen poisto tapahtuu erillisen piirilevyn avulla, joka sujautetaan puhelimeen asetettavan SIM-kortin alle.


Yessimin ja StealthSIM:n ratkaisujen luvataan toimivan kaikissa eri puolilla maailmaa kaupatuissa iPhone 3G -puhelimissa. Yessim on julkaissut sivuillaan selkeät ohjeet puhelimen lukituksen purkamisen työvaiheista. iPhonen luvataan avautuvan helposti ja laillisesti, eikä erityistä tietotekniikkatuntemusta edes tarvita. Yritys on julkaissut YouTubessa myös liudan videoita lukituksen avaamisesta.

Ennen operaattorilukituksen poistoa on puhelin kuitenkin avattava kolmannen osapuolen ohjelmille iPhone Dev Teamin PwnageTool-ohjelmistolla, johon löytyy ohjeet asiaa käsittelevästä oppaastamme.

Molempien yritysten ratkaisut lienevät tutustumisen arvoisia, mikäli operaattorilukottoman iPhone 3G:n omistaminen houkuttelee.


21 KOMMENTTIA

markokaup1/21

iPhone this, iPhone that..

teme5652/21

Meikäläinen ei ole oikein ikinä käsittänyt, mitä iloa SIM-lukituksen purkamisesta on, oli sitten kyseessä Iphone tai Nokialainen tai joku muu.
Eikös se yleensä niin mene, että jos tuollaisen SIM-lukitun luurin ottaa, niin sitoutuu yleensä pidemmäksi ajaksi ko. operaattorin asiakkaaksi ja joka kuukausi joutuu sen tietyn kk-maksun maksamaan kytkypaketista, käytti liittymää tai ei. Mitä ideaa on sitä lukitusta purkaa ja käyttää luurissa toista liittymää, kun siitä kytkyliittymästä joutuu kuitenkin maksamaan.
Muuten kyllä olen noita lukituksia vastaan, tuovat vaan huollossa ylimääräistä työtä, kun joutuu aina varmistelemaan, ettei mene lukitut ja lukitsemattomat luurit sekaisin.

Aunustico3/21

Samaa tässä itsekin pohdin

Loop14/21

oon ihan samaa mieltä teme565 kanssa.

Haksu5/21

Tuppaa vaan olemaan niin että niitä lukittuja myydään eteenpäin ja silleen................

Haksu

hentriz6/21

...ja itse maksaa kuukausimaksut koko kahdeksi vuodeksi eteenpäin?

RoCraft7/21

Parhaitenhan toi toimisi, jos on ostanut iPhonen Minun Sonera liittymäpaketissa. Siinähän ei periaattessa ole muita kuluja kuin itse puhelin ja kuukausimaksut, jotka riippuvat siitä, mitä palveluita liittymään ottaa. Näin ainakin minä olen asian käsittänyt.

hentriz8/21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RoCraft:

Parhaitenhan toi toimisi, jos on ostanut iPhonen Minun Sonera liittymäpaketissa. Siinähän ei periaattessa ole muita kuluja kuin itse puhelin ja kuukausimaksut, jotka riippuvat siitä, mitä palveluita liittymään ottaa. Näin ainakin minä olen asian käsittänyt.


Jep... Ja voi ottaa ilman puhelin/tekstari/datapaketteja... Ja maksaa koko puhelimen heti kättelyssä.
Onkos se itse SIM-kortti lukittu, eikä käy muihin puhelimiin?

jmpk9/21

Yksi merkittävä syy varmasti on että jos on ottanut jonkun muun operaattorin paketin ja käytössä oleva numero on sidottu sille operaattorille muutamaksi vuodeksi, niin uuden puhelimen käyttö omalla numerolla vaatii puhelimen murtamisen.

Monilla "härvelinörteillä" voi olla useitakin liittymiä käytössä ja niiden kaikkien käyttäminen puhelimen kanssa tarvittaessa vaatii murtamisen.

Epäilen kuitenkin että suurin syy on periaatteellinen eli halutaan vastustaa kaikenlaisia estoja ja rajoituksia, jotka hankaloittavat elämää.

PeterOFT10/21

Minun sonera liittymä irtoaa minimissään 2€/kk 24kk sopimuksella. Jos on sitoutunut toiseen operaattoriin ja haluaa pitää numeron, niin sim unlock käytännössä ainoa vaihtoehto...kun vain saisivat nopeasti kunnon softaunlockin tehtyä puhelimeen.

Triaxis11/21

Onhan toi unlockattu ihan kiva, mutta kuitenkin joutuu sen soneran sopimuksen tekee, niin miksei sitten samantien vaan ota sitä Minun Sonera liittymää?

Ei se edes ole loppupeleissä kuin pari hassua euroa kalliimpi kuin erääntoisen operaattorin liittymä. Itseasiassa noi minun sonerat on siellä halvemmassa päässä ainakin kun tein liittymävertailuja, niin en oikein tajua mistä kaikke edes itkee kun puhutaan sonerasta :o

No jos Elisalla tai DNA:lla on yksi halvempi liittymä ja sekin n. 2€ halvempi niin so what, ei tunnu missään.

Goldsi12/21

Ihan hyvä vaan tuo lukituksen poisto, jos ei numeroaan tosiaan halua vaihtaa. Myöskin, jos on tilannut puhelimen ulkomailta ilman liittymää.
Tietääkö kukaan, voiko käyttökielen vaihtaa tuossa iiLuurissa?

Agent_00713/21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Goldsi:


Tietääkö kukaan, voiko käyttökielen vaihtaa tuossa iiLuurissa?


Pyhän kirjan (PDF) sivulla 109 sanotaan

Lainaus:

Set the language for iPhone: Choose General > International > Language, choose the language you want to use, and tap Done.

Eli kielen voi vaihtaa. Näppäimistön kielen voi myös valita erikseen.

Shadown14/21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:

Meikäläinen ei ole oikein ikinä käsittänyt, mitä iloa SIM-lukituksen purkamisesta on, oli sitten kyseessä Iphone tai Nokialainen tai joku muu.

Ainakin amerikoissa saa joitakin (muun muossa iPhone) puhelimia ostaa erikseen ilman liittymää kytkyn hinnalla, mutta puhelin ei toki toimi ennenkuin ostaa kytkyliittymän siihen tai poistaa lukituksen. Eli tommosessa tapauksessa siitä hyötyy selvästi rahallisesti.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:

Muuten kyllä olen noita lukituksia vastaan, tuovat vaan huollossa ylimääräistä työtä, kun joutuu aina varmistelemaan, ettei mene lukitut ja lukitsemattomat luurit sekaisin.

Eiköhän ne puhelimet ole sidottu asiakkaaseen ja tiedot ovat tietokannassa. Eli se on yhden tekevää mimmonen se yksittäinen puhelin on.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti goldsi:

Ihan hyvä vaan tuo lukituksen poisto, jos ei numeroaan tosiaan halua vaihtaa.

Miten niin vaihtaa? Eikös nykypäivänä voi numeronsa siirtää ihan sinällään uuteen liittymään.

rubens115/21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:

Meikäläinen ei ole oikein ikinä käsittänyt, mitä iloa SIM-lukituksen purkamisesta on, oli sitten kyseessä Iphone tai Nokialainen tai joku muu.
Eikös se yleensä niin mene, että jos tuollaisen SIM-lukitun luurin ottaa, niin sitoutuu yleensä pidemmäksi ajaksi ko. operaattorin asiakkaaksi ja joka kuukausi joutuu sen tietyn kk-maksun maksamaan kytkypaketista, käytti liittymää tai ei. Mitä ideaa on sitä lukitusta purkaa ja käyttää luurissa toista liittymää, kun siitä kytkyliittymästä joutuu kuitenkin maksamaan.
Muuten kyllä olen noita lukituksia vastaan, tuovat vaan huollossa ylimääräistä työtä, kun joutuu aina varmistelemaan, ettei mene lukitut ja lukitsemattomat luurit sekaisin.

Itse sanon että ostin iphone 3G 16gb:n ja sitouduin siihen kytkyliittymään. Liittymä ei sisällä mitään puheaikaa, tekstiviestimäärää eikä datasiirtoa. Maksan tuosta liittymästä 1.99 euroa/kuukausi. Halusin vain puhelimen enkä lähtenyt ostaa mitään suurempia puhepaketteja. Olen nyt käyttänyt toosan kanssa Sonera Easy prepaid-liittymää tässä Sim-Murto-ohjelmaa odoteltaessa. Tämä on minusta se "järki" tässä lukituksen mutamisessa ;)

Triaxis16/21

Lainaus:


Itse sanon että ostin iphone 3G 16gb:n ja sitouduin siihen kytkyliittymään. Liittymä ei sisällä mitään puheaikaa, tekstiviestimäärää eikä datasiirtoa. Maksan tuosta liittymästä 1.99 euroa/kuukausi. Halusin vain puhelimen enkä lähtenyt ostaa mitään suurempia puhepaketteja. Olen nyt käyttänyt toosan kanssa Sonera Easy prepaid-liittymää tässä Sim-Murto-ohjelmaa odoteltaessa. Tämä on minusta se "järki" tässä lukituksen mutamisessa ;)

Eli maksat 2€ aivan tyhjästä ja siihen päälle vielä prepaid missä tuskin on datasiirtoa? Jotain puolet ton puhelimen ominaisuuksista hyödyntää nettiä ja se datasiirto olis kyl ihan kätevä. En sitte tiiä onko ne prepaidin puhelut ja tekstarit yhtään halvempia kuin mitä tossa minun sonerassa. Siihen minun soneraan voi ottaa vähän pienemmät paketit, ei ole pakko ottaa 500min puheaikaa, voi ottaa 50min.

Itelläni ei vielä liittymä ole auki ja tolla ei kyllä tee yhtää mitään ilman nettiä.. No voihan sitä ipod touchina käyttää, mutta on se touch aika paljon edullisempi.

Teemu (vahvistamaton)17/21

Kytkyhommasta sen verran, ei tosin koske iPuhelinta. Itselläni tulee kohta 24kk kytky täyteen Nokia 6233 puhelimella ja Saunalahden ykkösellä. Itse puhelin maksaa 11e/kk ja liittymässä ei ole kk. maksua. No puhelin ei onneksi ole ollut missään vaiheessa SIM-lukittu, vaan olen käyttäny sitä TF:n eri liittymillä, eikä Saunalahden kortti ole ikinä edes käynyt missään puhelimessa. Olen näin siis periaatteessa ostanut puhelimen osamaksulla, vaikka olenkin tavallaan naimisissa sen Saunalahden liittymän kanssa, jota en siis käytä, eli siitä ei silloin tule kulujakaan. Nyt aikeissa hankkia Nokian 6220 classicin, kunhan se tulee saataville Saunalahdelta. Jos tämä uusi puhelin on SIM-lukittu, joudun tietenkin sen tavalla tai toisella murtamaan, että pääsen käyttämään sitä TF:n liittymälläni. Jaa, että miksi en osta puhelinta suoraan kaupasta, vaan "osamaksulla", no syy on yksinkertainen -> ei ole varallisuutta pistää kerralla niin isoa summaa kiinni puhelimeen.

Ilkka (vahvistamaton)18/21

Itselläni on tällä hetkellä n93 saunalahden kytkynä. Kohta lopuillaan. Pakettina on viestix3g jossa on teksti/mss viestejä 1000/kk ja RAJOITTAMATON data. Nyt olen laittamassa iphone 3g:n ja haluan jatkaa saunalahden viestix3g liittymällä joka maksaa ilman puhelimen osuutta 10e/kk. Joten ainoa mahdollisuus on ottaa iphone 3g soneran minun sonera liittymällä eli puhelimen osuus kerralla ja sen jälkeen se 2e/kk 2 vuotta. Operaattorilukon murto ja saunalahden kortti sisään. Eipä tarvi maksaa soneran törkeän hintaisia puhelu/viesti/data paketteja vielä puhelimen lisäksi. Itse ainakin säästän selvää rahaa tällä.

hosee22119/21

Onnistuin poistamaan iphone 3G:n operaattorilukon, mutta nyt ongelmana on se, ettei se löydä signaalia saunalahden liittymällä. Ainut jolle puhelin on löytänyt signaalin, on ollut sonera.

hosee22120/21

Tai siis se löysi signaalin soneralla aijemmin, nyt ei enää

Murtomies (vahvistamaton)21/21

No Soneran tapauksessa noita kytkyjä halutaan murtaa ihan siitä syystä että vaikka maksaisit sen 2 euroa turhaan, niin Soneran sikahinnoitelluilla liittymä paketeilla tulee silti halvemmaksi hoitaa ne puhelunsa joonkun muun operaattorin liittymillä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT