*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Linux-tuesta tuli tietoturvauhka PS3:lle - Sony poistaa sen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.3.2010 10:40 Kommentteja (4)

Linux-tuesta tuli tietoturvauhka PS3:lle - Sony poistaa sen Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin Linux-tuki on pian historiaa, sillä yrityksen pelikonsoliblogissa kerrotaan huhtikuun alussa julkaistavan 3.21-versionumerolla varustetun firmware-päivityksen poistavan Other OS -tuen kokonaan.
Other OS -tuen avulla vanhempiin PS3-konsoleihin on voinut asentaa esim. Linux- ja NetBSD-käyttöjärjestelmän. Viime vuonna julkaistuissa Slim-mallisissa konsoleissa Other OS -tukea ei kuitenkaan enää ollut ja uuden päivityksen myötä se poistuu myös vanhemmista konsoleista.

Sonyn mukaan Other OS -toiminnallisuus aiheuttaa tietoturvaongelmia, jonka takia ominaisuus on pakko poistaa. Uuden päivityksen asentaminen ei luonnollisesti ole pakollista, mutta ilman uusinta päivitystä konsolilla ei voi kirjautua PlayStation Network -verkkopalveluun, katsella tulevia Blu-ray-elokuvia (jotka vaativat ohjelmistopäivityksiä) tai saada käyttöönsä tulevia ominaisuuksia, kuten 3D-tukea.

Blogikirjoituksessa ei ole tarkennettu mihin tietoturvaongelmiin yritys on törmännyt, mutta tammikuun lopulla George Hotz julkaisi keinon hyökätä konsolin suojauksia vastaan, ja tärkeänä osana tätä hyökkäystä on juuri Other OS -toiminnallisuus.

Other OS -tuen poistaminen ei ole saanut nettikeskusteluissa kovin hyvää vastaanottoa. Erityisesti vihanpurkauksia ovat aiheuttaneet Sonyn aiemmin antamat lausunnot, joiden mukaan Other OS -tukea ei poisteta tulevissa firmware-päivityksissä.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

129.3.2010 10:52
lasse
Vahvistamaton

kaikki mikä liittyy edes jollaintapaa linuksiin on uhka tietoturvalle

229.3.2010 11:00
lillerhammertime
Vahvistamaton

Katellaan sitten aprillipäivänä - eli päivityksen julkaisupäivänä että mitä sieltä tulee, alkuperäisessä jutussa (PS-blogissa) luki ensiksi jutun alussa että "No, this is not an Aprils fool...." en muista sitä loppua mutta kyseinen lause on joka tapauksessa uutisesta hävinnyt.

329.3.2010 11:06
PSBötti
Vahvistamaton

Eli kiitokset tästäkin lisäominaisuudesta voi lähettää George Hotzille. Ei nyt ollut ehkä kovin käytetty ominaisuus, johtuen ehkä koneen melko rajallisista resursseista. Olisi se silti kiva ollut säilyttää. Kuulostaa myös Sonyn puolelta pelkältä laiskuudelta, että piratismiuhka poistetaan vähentämällä toiminnallisuuksia. Nyt kun Sonyn toimintatapa on kaikille selvinnyt, pitää vain toivoa, ettei Hotz tai ketään muukaan löydä keinoa hyökätä PS3:a vastaan mediatiedostoilla.

429.3.2010 11:50

Esim Wii on kovin rajalinen laite johtuen sen 'rajoituksista'. Mikäli sen keinotekoisista rajoituksista päästäisiin, tulisi siitä vallan mainio medialaite taikka serveri monille henkilöille jotka ei vaadi huipputehoja mutta satunnaisesti vaikka tarvisivat laitteistoa joka toimii vähäisellä sähkömäärällä.

Sen sijaan isot laitteiden valmistajat haluavat laitteiden päätyvän kaatopaikkalle kun näiden laitteiden virallinen tuki on ohi. Sääli, tämä on vain laitteiston ja niukkojen resurssien tuhlausta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.3.2010 @ 11:52

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
8 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto