*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Linux-tuesta tuli tietoturvauhka PS3:lle - Sony poistaa sen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.3.2010 10:40 Kommentteja (4)

Linux-tuesta tuli tietoturvauhka PS3:lle - Sony poistaa sen Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin Linux-tuki on pian historiaa, sillä yrityksen pelikonsoliblogissa kerrotaan huhtikuun alussa julkaistavan 3.21-versionumerolla varustetun firmware-päivityksen poistavan Other OS -tuen kokonaan.
Other OS -tuen avulla vanhempiin PS3-konsoleihin on voinut asentaa esim. Linux- ja NetBSD-käyttöjärjestelmän. Viime vuonna julkaistuissa Slim-mallisissa konsoleissa Other OS -tukea ei kuitenkaan enää ollut ja uuden päivityksen myötä se poistuu myös vanhemmista konsoleista.

Sonyn mukaan Other OS -toiminnallisuus aiheuttaa tietoturvaongelmia, jonka takia ominaisuus on pakko poistaa. Uuden päivityksen asentaminen ei luonnollisesti ole pakollista, mutta ilman uusinta päivitystä konsolilla ei voi kirjautua PlayStation Network -verkkopalveluun, katsella tulevia Blu-ray-elokuvia (jotka vaativat ohjelmistopäivityksiä) tai saada käyttöönsä tulevia ominaisuuksia, kuten 3D-tukea.

Blogikirjoituksessa ei ole tarkennettu mihin tietoturvaongelmiin yritys on törmännyt, mutta tammikuun lopulla George Hotz julkaisi keinon hyökätä konsolin suojauksia vastaan, ja tärkeänä osana tätä hyökkäystä on juuri Other OS -toiminnallisuus.

Other OS -tuen poistaminen ei ole saanut nettikeskusteluissa kovin hyvää vastaanottoa. Erityisesti vihanpurkauksia ovat aiheuttaneet Sonyn aiemmin antamat lausunnot, joiden mukaan Other OS -tukea ei poisteta tulevissa firmware-päivityksissä.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

129.3.2010 10:52
lasse
Vahvistamaton

kaikki mikä liittyy edes jollaintapaa linuksiin on uhka tietoturvalle

229.3.2010 11:00
lillerhammertime
Vahvistamaton

Katellaan sitten aprillipäivänä - eli päivityksen julkaisupäivänä että mitä sieltä tulee, alkuperäisessä jutussa (PS-blogissa) luki ensiksi jutun alussa että "No, this is not an Aprils fool...." en muista sitä loppua mutta kyseinen lause on joka tapauksessa uutisesta hävinnyt.

329.3.2010 11:06
PSBötti
Vahvistamaton

Eli kiitokset tästäkin lisäominaisuudesta voi lähettää George Hotzille. Ei nyt ollut ehkä kovin käytetty ominaisuus, johtuen ehkä koneen melko rajallisista resursseista. Olisi se silti kiva ollut säilyttää. Kuulostaa myös Sonyn puolelta pelkältä laiskuudelta, että piratismiuhka poistetaan vähentämällä toiminnallisuuksia. Nyt kun Sonyn toimintatapa on kaikille selvinnyt, pitää vain toivoa, ettei Hotz tai ketään muukaan löydä keinoa hyökätä PS3:a vastaan mediatiedostoilla.

429.3.2010 11:50

Esim Wii on kovin rajalinen laite johtuen sen 'rajoituksista'. Mikäli sen keinotekoisista rajoituksista päästäisiin, tulisi siitä vallan mainio medialaite taikka serveri monille henkilöille jotka ei vaadi huipputehoja mutta satunnaisesti vaikka tarvisivat laitteistoa joka toimii vähäisellä sähkömäärällä.

Sen sijaan isot laitteiden valmistajat haluavat laitteiden päätyvän kaatopaikkalle kun näiden laitteiden virallinen tuki on ohi. Sääli, tämä on vain laitteiston ja niukkojen resurssien tuhlausta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.3.2010 @ 11:52

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen (21.7.2017 09:36)
Ilmaista virustorjuntaohjelmistoa kehittävä Avast on päättänyt ostaa huippusuosittua CCleaner-siivousohjelmaa kehittävän Piriformin. Tarkoituksena on tarjota CCleaneria jatkossakin omana tuotteenaan, ....
5 kommenttia
Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? (21.7.2017 08:54)
Apple ja kiinalainen akkuvalmistaja Contemporary Amperex Technology (CATL) ovat solmineet salassapitosopimuksen, uutisoi Yicai Global . Mielenkiintoiseksi sopimuksen tekee suomalaisten näkökulmasta ....
Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä (21.7.2017 08:26)
Ei tarvitse olla kovin kummoinen meedio arvatakseen, että Samsungin seuraava Note-malliston älypuhelin julkistetaan viime vuoden tapaan elokuussa. Vielä vähemmän selvännäkijän taitoja tarvitaan ....
2 kommenttia
OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman (20.7.2017 23:10)
OnePlus on julkaissut päivityksen OnePlus 5 -huippupuhelimelleen. Oxygen OS 4.5.6 on kuitenkin vain minimaalinen päivitys, joka ainoastaan korjaa yhden, mutta mahdollisesti sitäkin kohtalokkaamman ongelman. ....
Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa (20.7.2017 12:16)
Älypuhelinbuumin laantuessa teknologiayhtiöiden fokus on siirtynyt levittämään langattoman tiedonsiirron mahdollisuuksia arkipäiväisempiin laitteisiin, joissa tiedonkäsittelyllä saadaan aikaa ....
10 kommenttia

Uutisarkisto