*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Linux-tuesta tuli tietoturvauhka PS3:lle - Sony poistaa sen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.3.2010 10:40 Kommentteja (4)

Linux-tuesta tuli tietoturvauhka PS3:lle - Sony poistaa sen Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin Linux-tuki on pian historiaa, sillä yrityksen pelikonsoliblogissa kerrotaan huhtikuun alussa julkaistavan 3.21-versionumerolla varustetun firmware-päivityksen poistavan Other OS -tuen kokonaan.
Other OS -tuen avulla vanhempiin PS3-konsoleihin on voinut asentaa esim. Linux- ja NetBSD-käyttöjärjestelmän. Viime vuonna julkaistuissa Slim-mallisissa konsoleissa Other OS -tukea ei kuitenkaan enää ollut ja uuden päivityksen myötä se poistuu myös vanhemmista konsoleista.

Sonyn mukaan Other OS -toiminnallisuus aiheuttaa tietoturvaongelmia, jonka takia ominaisuus on pakko poistaa. Uuden päivityksen asentaminen ei luonnollisesti ole pakollista, mutta ilman uusinta päivitystä konsolilla ei voi kirjautua PlayStation Network -verkkopalveluun, katsella tulevia Blu-ray-elokuvia (jotka vaativat ohjelmistopäivityksiä) tai saada käyttöönsä tulevia ominaisuuksia, kuten 3D-tukea.

Blogikirjoituksessa ei ole tarkennettu mihin tietoturvaongelmiin yritys on törmännyt, mutta tammikuun lopulla George Hotz julkaisi keinon hyökätä konsolin suojauksia vastaan, ja tärkeänä osana tätä hyökkäystä on juuri Other OS -toiminnallisuus.

Other OS -tuen poistaminen ei ole saanut nettikeskusteluissa kovin hyvää vastaanottoa. Erityisesti vihanpurkauksia ovat aiheuttaneet Sonyn aiemmin antamat lausunnot, joiden mukaan Other OS -tukea ei poisteta tulevissa firmware-päivityksissä.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

129.3.2010 10:52
lasse
Vahvistamaton

kaikki mikä liittyy edes jollaintapaa linuksiin on uhka tietoturvalle

229.3.2010 11:00
lillerhammertime
Vahvistamaton

Katellaan sitten aprillipäivänä - eli päivityksen julkaisupäivänä että mitä sieltä tulee, alkuperäisessä jutussa (PS-blogissa) luki ensiksi jutun alussa että "No, this is not an Aprils fool...." en muista sitä loppua mutta kyseinen lause on joka tapauksessa uutisesta hävinnyt.

329.3.2010 11:06
PSBötti
Vahvistamaton

Eli kiitokset tästäkin lisäominaisuudesta voi lähettää George Hotzille. Ei nyt ollut ehkä kovin käytetty ominaisuus, johtuen ehkä koneen melko rajallisista resursseista. Olisi se silti kiva ollut säilyttää. Kuulostaa myös Sonyn puolelta pelkältä laiskuudelta, että piratismiuhka poistetaan vähentämällä toiminnallisuuksia. Nyt kun Sonyn toimintatapa on kaikille selvinnyt, pitää vain toivoa, ettei Hotz tai ketään muukaan löydä keinoa hyökätä PS3:a vastaan mediatiedostoilla.

429.3.2010 11:50

Esim Wii on kovin rajalinen laite johtuen sen 'rajoituksista'. Mikäli sen keinotekoisista rajoituksista päästäisiin, tulisi siitä vallan mainio medialaite taikka serveri monille henkilöille jotka ei vaadi huipputehoja mutta satunnaisesti vaikka tarvisivat laitteistoa joka toimii vähäisellä sähkömäärällä.

Sen sijaan isot laitteiden valmistajat haluavat laitteiden päätyvän kaatopaikkalle kun näiden laitteiden virallinen tuki on ohi. Sääli, tämä on vain laitteiston ja niukkojen resurssien tuhlausta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.3.2010 @ 11:52

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tankkipelin kehittäjä osti suomalaisen pelistartupin Tankkipelin kehittäjä osti suomalaisen pelistartupin (2.12.2016 13:01)
PC-pelikehittäjät ovat viime aikoina laajentuneet mobiilipelimarkkinoille ostamalla sektorilla jo markkinaosuuksia kahmineita yrityksiä. Esimerkiksi Activision Blizzard osti Candy Crush -pelejä ....
Omistatko Huawein puhelimen? Tarkista saatko Android Nougat -päivityksen Omistatko Huawein puhelimen? Tarkista saatko Android Nougat -päivityksen (2.12.2016 12:26)
Huawei aikoo päivittää ensi vuoden alussa kaikkiaan kuusi puhelinmallia Android 7.0 Nougatiin. Näin kertovat HDBlog.it- ja Android Central -sivustot, jotka eivät kuitenkaan paljasta tietojensa lähdettä. ....
Pelaajat poikkeavat massasta – Joka toinen päivittänyt Windows 10:een Pelaajat poikkeavat massasta – Joka toinen päivittänyt Windows 10:een (2.12.2016 11:16)
Steamin marraskuisten tilastotietojen mukaan lähes puolet pelaajista on siirtynyt Windows 10:een. Satunnaisotantaan perustuvien lukemien mukaan 48,37 prosenttia PC-pelaajista käyttää 64-bittistä ....
2 kommenttia
Älykaiuttimet tulevat – Amazon ja Intel sopivat yhteistyöstä Älykaiuttimet tulevat – Amazon ja Intel sopivat yhteistyöstä (2.12.2016 10:53)
Vielä pari vuotta sitten Internet of Things oli hyvin epämääräinen käsite, jota käytettiin lähes kaikissa pöhinäpuheissa, mutta kukaan ei oikein tuntunut käsittävän mitä se käytännössä oikein ....
Lumioista tuttu ominaisuus tulossa Androidille – MediaTek esitteli uudet piirit Lumioista tuttu ominaisuus tulossa Androidille – MediaTek esitteli uudet piirit (2.12.2016 10:32)
Taiwanilainen mobiilipiirikehittäjä MediaTek on esitellyt kaksi uutta suorituskykyisiin älypuhelimiin suunnattua järjestelmäpiiriä. Helio X23 ja Helio X27 ovat muun Helio X20 -malliston mukaisesti ....

Uutisarkisto