*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Last.fm tulistui RIAA-syytöksistä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 23.2.2009 11:58

Last.fm tulistui RIAA-syytöksistä TechCrunch kirjoitti viime perjantaina huhuista, joiden mukaan suosittu sosiaalinen soittolistasivusto Last.fm olisi vuotanut käyttäjätietoja levy-yhtiöitä edustavalle RIAA:lle. Erityisesti julkaisemattoman ja jo vertaisverkoista ladattavan U2-albumin osalta tietojen vuotaminen saattaisi olla kohtalokasta niin itse palvelulle kuin sen käyttäjille.
TechCrunchin juttu perustui Last.fm:n sisäpiiriläisen kommenttiin, jonka tietojen mukaan käyttäjädataa olisi annettu RIAA:lle. Viikon lopun aikana keskustelu kävi kuumana artikkelin kommenteissa, joissa kaksi Last.fm:n edustajaa sekä moittivat artikkelia että kiistivät syytökset.

Yksi Last.fm:n perustajista hiiltyi täysin artikkelista. "En aio paljoa nyt, koska olen vihainen, että juttu julkaistiin. Sanon vain, että juttu on täysin hölynpölyä eikä pidä ollenkaan paikkansa", kommentoi Richard Jones. Myös Russ Garrett Last.fm:n tietohallinnosta kiisti vuotamisen ja kertoi, että mikäli moinen tapahtuisi hän siitä myös tietäisi.

Last.fm:llä on sopimukset muun muassa RIAA:n kanssa, joiden mukaan he toimittavat tietoja soittomääristä. Yritys kuitenkin teki selväksi, että näitä tietoja ei voida mitenkään yhdistää yksittäisiin käyttäjiin.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle (9.12.2016 10:08)
Suomalaisen Fingersoftin kehittämä Hill Climb Racing 2 -mobiilipeli on julkaistu iPhonelle ja iPadille. Peli julkaistiin Andridille jo viime viikolla. Androidilla Hill Climb Racing 2 on menestynyt ....
Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen (9.12.2016 09:37)
Kun markkinoille pääsee mahdollisesti vaarallisia laitteita, pyritään kaikki myydyt tuotteet tietysti kutsumaan takaisin. Entä jos kaikkia myytyjä laitteita ei saadakaan kerättyä takaisin, vaan ....
1 kommentti
Onko maailman kuumin startup pelkkä kupla? Epäilyt Magic Leapiä kohtaan kasvavat Onko maailman kuumin startup pelkkä kupla? Epäilyt Magic Leapiä kohtaan kasvavat (9.12.2016 08:40)
Floridalaiseen Magic Leap -kasvuyrityksen kehittämiin mixed reality -laseihin on ladattu kovia odotuksia – kenties liiankin suuria. The Informationin paljastamien tietojen mukaan Magic Leap ....
Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 (8.12.2016 19:36)
Ubisoft viettää 30. juhlavuottaan ja on juhlistanut sitä ilmaispelien avulla. Kaikkiaan seitsemän peliä on lisätty tarjolle ilmaisina latauksina yhtiön omasta Uplay-alustasta vuoden saatossa. ....
Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta (8.12.2016 18:23)
Spekulointi seuraavan sukupolven iPhonen sisältämistä uusista ominaisuuksista tuntuu alkavan vuosi vuodelta aikaisemmin. Varhaisessa vaiheessa alkaneiden huhujen huono puoli on siinä, että vaikka ....

Uutisarkisto