*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Last.fm tulistui RIAA-syytöksistä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 23.2.2009 11:58

Last.fm tulistui RIAA-syytöksistä TechCrunch kirjoitti viime perjantaina huhuista, joiden mukaan suosittu sosiaalinen soittolistasivusto Last.fm olisi vuotanut käyttäjätietoja levy-yhtiöitä edustavalle RIAA:lle. Erityisesti julkaisemattoman ja jo vertaisverkoista ladattavan U2-albumin osalta tietojen vuotaminen saattaisi olla kohtalokasta niin itse palvelulle kuin sen käyttäjille.
TechCrunchin juttu perustui Last.fm:n sisäpiiriläisen kommenttiin, jonka tietojen mukaan käyttäjädataa olisi annettu RIAA:lle. Viikon lopun aikana keskustelu kävi kuumana artikkelin kommenteissa, joissa kaksi Last.fm:n edustajaa sekä moittivat artikkelia että kiistivät syytökset.

Yksi Last.fm:n perustajista hiiltyi täysin artikkelista. "En aio paljoa nyt, koska olen vihainen, että juttu julkaistiin. Sanon vain, että juttu on täysin hölynpölyä eikä pidä ollenkaan paikkansa", kommentoi Richard Jones. Myös Russ Garrett Last.fm:n tietohallinnosta kiisti vuotamisen ja kertoi, että mikäli moinen tapahtuisi hän siitä myös tietäisi.

Last.fm:llä on sopimukset muun muassa RIAA:n kanssa, joiden mukaan he toimittavat tietoja soittomääristä. Yritys kuitenkin teki selväksi, että näitä tietoja ei voida mitenkään yhdistää yksittäisiin käyttäjiin.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan (27.6.2017 14:01)
Euroopan komissio on määrännyt kilpailulainsäädäntötutkimustensa pohjalta Googlelle ennätykselliset 2,42 miljardin euron sakot. Komission mukaan sakko Google on väärinkäyttänyt hakukoneen markkina-asemaa ....
iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy (27.6.2017 12:20)
iOS 11:n yksi suurimmista uusista ominaisuuksista on tuki ARKit-ohjelmointirajapinnalle, jonka avulla sovelluskehittäjät voivat luoda täysin uudenlaisia laajennettua todellisuutta hyödyntäviä ....
3 kommenttia
Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren (27.6.2017 10:26)
Elisa Viihde -palvelun valikoimiin on lisätty operaattorin ja MTV:n välisen yhteistyön myötä myös C More -suoratoistopalvelu. Entuudestaan Elisa Viihteestä on löytynyt Aitio, Yle Areena, ....
Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen (27.6.2017 09:36)
Apple on ostanut pöytälaatikkofirmansa kautta saksalaisen katsetunnistusta ja -seurantaa kehittävän SensoMotoric Instrumentsin. Yhtiön teknologiaa hyödynnetään niin lääketieteellisissä sovelluksissa ....
Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition (26.6.2017 19:47)
Viime vuoden kesällä Nintendolta kuultiin jymyuutinen, sillä perinteikäs peliyhtiö kertoi tuovansa legendaarisen NES-pelikonsolin ja sille julkaistut pelit uudelleen saataville NES Classic Editionin ....
1 kommentti

Uutisarkisto