*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

P2P-verkoissa jaeltiin viime vuonna musiikkia 69 miljardin dollarin edestä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.11.2008 10:07 Kommentteja (5)

P2P-verkoissa jaeltiin viime vuonna musiikkia 69 miljardin dollarin edestä Luvattoman tiedonsiirron aiheuttamia taloudellisia vahinkoja on vaikea arvioida, sillä kaikkia tiedostojen kopiointitapahtumia ei voida seurata, jonka lisäksi on vaikea tietää kuinka monet tahot jättävät tuotteet kauppojen hyllyille luvattomien latausten takia.
Markkinatutkimusyhtiö MultiMedia Intelligence on kuitenkin esittänyt omia arvioitaan luvattoman P2P-jakelun aiheuttamista taloudellisista ongelmista. Tutkimusyhtiön mukaan P2P-verkkojen avulla siirrettiin viime vuonna luvatta tekijänoikeudella suojattua musiikkia 69 miljardin dollarin eli noin 54,5 miljardin euron edestä.

Tutkimusyhtiö huomauttaa kuitenkin, ettei heidän kertomansa luku kerro kuinka paljon rahaa levy-yhtiöt, artistit ja tekijänoikeusjärjestöt ovat menettäneet P2P-verkkojen takia viime vuoden aikana, mutta se osoittaa kuinka suuressa mittakaavassa tekijänoikeudella suojattuja musiikkitiedostoja oikein vaihdetaan luvatta. MultiMedia Intelligencen tekemissä laskemissa on käytetty hyväksi siirrettyjen tiedostojen määriä ja niiden oletettua reilua kauppahintaa internetin eri latauspalveluissa.

MultiMedia Intelligencen Rick Sizemore huomauttaa, että luvatonta lataamista tapahtuu musiikkitiedostojen ohella myös muiden mediatiedostojen kohdalla ja erityisesti sekä TV-sarjojen että elokuvien luvattomat lataukset tulevat kasvattamaan suosiota tulevaisuudessa. Yhtiön tekemän ennusteen mukaan videosisällön luvaton jakelu lähes nelinkertaisuus vuosien 2007-2012 välisenä aikana.

Yhtiön arvioiden mukaan myös P2P-liikenteen suosio tulee kasvamaan seuraavien vuosien aikana huomattavasti. Viime vuonna P2P-liikenteen määrä liikkui keskimäärin noin 1,6 petatavun tuntumassa joka kuukausi. MultiMedia Intelligencen arvioiden mukaan keskimääräinen siirtomäärä vuonna 2012 on 8 petatavua kuukaudessa, joten kasvua tulee melkein 400 prosenttia viiden vuoden aikana.

Vaikka yhtiön ennusteet saattavat masentaa monien internet-operaattoreiden, mediajättien ja tekijänoikeusjärjestöjen edustajia, tuovat MultiMedia Intelligencen ennusteet ilouutisia laillisen P2P-jakelun ystäville, sillä laillisen P2P-jakelun kasvuvauhti on selvästi parempi kuin luvattoman tiedostojenjakelun kohdalla.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

118.11.2008 10:42

Eipä noi p2p -verkot ainakaan myynnissä näy.

Myynti tilastoja
http://www.ifpi.fi/tilastot/vuosimyynti.html

Lisää
http://www.ifpi.fi/tilastot/tilastot.html

Päinvastoin, hyvitysmaksuja tyhjistä dvd ja cd levyistä kerätään yli 10 miiljoonaa vuodessa. Se lienee enemmän kuin varsinaisesta musamyynnistä tulee artisteille ja tekijänoikeusjärjestöille, toisin sanoen piratismi on parasta businesta tekijänoikeusjärjestöille. Jos ne vielä tilittäisi hyvitymaksut "oikein" artisteille, niin se olisi heillekin hyvää businesta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.11.2008 @ 10:44

218.11.2008 10:46

Lainaus:
määrä liikkui keskimäärin noin 1,6 petatavun tuntumassa joka kuukausi
Jotta jokainen käsittää tuon luvun suuruuden niin kerrottakoon seuraavaa:

1 petatavu on 1024 teratavua ja yksi teratavu on 1024 gigatavua

tietoa siirtyy siis 1,6*1024*1024= 1 677 721,6 Gt kuukaudessa eli reilu puolitoista miljoonaa gigatavua.

318.11.2008 13:25
Kellopeli
Inactive

Pakko kyllä sanoo, että uutinen jää aika mitäänsanomattomaks. Jos esitetään tommonen tulos niin luulis, että edes vähän kerrotaan miten siihen on päädytty eikä vaan todeta, että näin on.

418.11.2008 19:45

Humpuukia!

Oikea summa on viisisataakolmekymmentä triljoonaa seitsemänkymmentäkolme fantasiamiljoonaa. Luovaa taidetta vastaan on tehty suuri RIKOS! Tälläinen puolueellinen vahinkojen vähättely on häpeä sivistyneelle yhteiskunnalle.

Voitte siirtää uuden ilmoitetun summan tililleni, jonka sitten jaan Suomen hienoille artisteille pienellä "toimikulukorvauksella".

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.11.2008 @ 19:46

519.11.2008 12:11

Masentavaa.

Nyt kun jokaisella on soitin kännykässä tai ämppäri taskussa niin tyhjien CD-levyjen myynti romahtaa nollaan ja ainoaksi keinoksi saada rahat kuluttajilta jää tuo ihana "kasettimaksu" jonka piiriin liitetään siis myös muistitikut ja kovalevyt sekä kaikki muukin mihin on mahdollista tunkea musiikkia.

Tämä maksu määräytyy sitten tuon uutisessa mainitun 'arvauksen' perusteella ja jaetaan tallennusmedioiden kesken vuosimyyntien perusteella.

Eli kun ostat koneeseesi sen yhdeksännen kovalevyn, niin varaudu maksamaan myös oma osuutesi kasettimaksusta!

Ps. Eli et voi warastaa jos kerran maksat siitä kuitenkin!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Mozilla teki ensimmäisen yrityskaupan: Osti Pocketin Mozilla teki ensimmäisen yrityskaupan: Osti Pocketin (28.2.2017 12:03)
Firefox-nettiselainta kehittävä Mozilla on ostanut Pocketin itselleen. Pocket on selainlaajennos ja mobiilisovellus, jonka avulla käyttäjä voi tallentaa sivuja tai nettivideoita omalle muistilistalle ....
Windows 10:een uusi ominaisuus – Varoittaa vääristä paikoista ladatuista ohjelmista Windows 10:een uusi ominaisuus – Varoittaa vääristä paikoista ladatuista ohjelmista (28.2.2017 10:14)
Microsoft aikoo lisätä Windows 10:lle tänä keväänä ilmestyvään Creators Update -päivitykseen ominaisuuden, joka varoittaa käyttäjää Windows Storen ulkopuolelta ladatusta sovelluksesta. Kun ....
Loppuuko Hedman Partnersin piraattikirjebisnes? Korkein oikeus alkaa tutkia tapausta Loppuuko Hedman Partnersin piraattikirjebisnes? Korkein oikeus alkaa tutkia tapausta (28.2.2017 09:45)
Korkein oikeus (KKO) aikoo tutkia onko teleoperaattoreilla mahdollisuus kieltäytyä luovuttamasta säilyttämiään tunnistetietoja tekijänoikeuden haltijalle. Markkinaoikeus on viimeiset pari vuotta ....
YouTubea katsotaan päivittäin miljardin tunnin edestä YouTubea katsotaan päivittäin miljardin tunnin edestä (28.2.2017 09:07)
Ihmiset katsovat YouTubesta nettivideoita päivittäin jo yli miljardin tunnin edestä. Katselumäärä on jopa kymmenkertaistunut vuodesta 2012. Näin suuria katselumääriä ei voida ylläpitää kovin ....
SpaceX aloittaa taas kuulennot – Ihmiset matkaan jo ensi vuonna SpaceX aloittaa taas kuulennot – Ihmiset matkaan jo ensi vuonna (28.2.2017 08:51)
Uudelleenkäytettäviä raketteja kehittävä SpaceX suunnittelee kahden yksityishenkilön lähettämistä matkalle Kuun ympäri. Matkalle lähtevät avaruusturistit on jo valittu ja he ovat maksaneet yhtiölle ....
1 kommentti

Uutisarkisto