AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple iPod -soitinten valmistus lopetetaan

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 11.5.2022 11:16

Maailmaa muuttanut tuote lakkautetaan vihdoin: iPod -musiikkisoittimen tarina päättyy Pitipä Applesta tai ei, on yhtiöllä vyöllään valtavia merkkipaaluja digitaalisen elämämme historiassa. Yksi tärkeimmistä on vuonna 2001 julkaistu Apple iPod -musiikkisoitin. Nyt sen tarina päättyy.
Toki, digitaalista musiikkia toistavia soittimia oli ollut markkinoilla jo 1990-luvun lopulta asti, mutta vasta Applen vuonna 2001 julkaistu iPod mullisti kaiken. Ensinnäkin, se toi digitaalisen musiikin "nörttien" teknologiapiireistä kaiken kansan ulottuville. Mutta mikä vielä tärkeämpää, se loi ensimmäisen oikeasti toimivan mallin laillisen musiikin jakelulle ja myynnille.

iPodin kylkeen rakennettu musiikin kauppapaikkana toiminut iTunes oli Applen iso urotyö, jossa se sai MP3-tekniikkaa vihaavat levy-yhtiöt mukaan digitaalisen musiikin maailmaan.

Ja malli toimi - valtacan hyvin. Aina siihen saakka, kunes lopulta suoratoistopalvelut - etunenässä Spotify - muuttivat maailman lopullisesti ja siirsivät musiikin kuluttamisen kuukausimaksun taakse.
Nyt Apple on ilmoittanut yhden aikakauden päättyvän, kun viimeinen tuotannossa oleva iPod -malli eli Apple iPod touch lakkautetaan. Yhtiö kertoo tuotannon loppuvan välittömästi ja nyt myydään enää varastoja tyhjäksi jo valmistuneista iPodeista.

Apple lakkautti muut iPod-mallinsa jo vuonna 2014 ja enää iPhone SE:tä ulkoisesti muistuttava iPod touch oli pitämäsäs vanhan musiikkisoittimen liekkiä yllä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Apple iPod
Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto