AfterDawn: IT-alan uutiset

Mainetahrat ja Venäjän toimintojen loppuminenkaan eivät pysäyttäneet Spotifya - lähenee hurjaa merkkipaalua

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 29.4.2022 18:10

Mainetahrat ja Venäjän toimintojen loppuminenkaan eivät pysäyttäneet Spotifya - lähenee hurjaa merkkipaalua

Ruotsalaislähtöinen Spotify joutui isosti negatiivisten otsikoiden keskelle talvella, kun alustan tunnetuimman podcast-juontajan, Joe Roganin varsin värikkäät, seksistiset ja tieteenvastaiset mielipiteet nostattivat kohua toisensa jälkeen.
Lisäksi Venäjän hyökkäyssodan jälkeen Spotify sulki Venäjän liiketoimintonsa kokonaan ja menetti näin ollen siivun globaaleista tilaajistaan.

Mutta kumpikaan kolaus ei hidastanut suoratoistojätin menoa, vaan palvelun käyttäjämäärä kasvoi jo hurjaan 422 miljoonaan käyttäjään. Käyttäjämäärästä muhkeat 43 prosenttia eli 182 miljoonaa, ovat Spotifyn maksavia käyttäjiä.

Spotifyn panostukset yhtiön omaan sisältöön, eli pääasiassa podcasteihin, joita ei voi muilla alustoilla kuunnella lainkaan, ovat olleet osatekijä yhtiön tilaajamäärien kasvulle. Siinä missä suurten levy-yhtiöiden sisältö löytyy laajasti kaikilta kilpaileviltakin palveluilta, on Spotify sijoittanut podcasteihin jo satoja miljoonia euroja - joista syntyy palvelulle omaa sisältöä.
Kasvua käyttäjämäärässä oli vuoden takaiseen hulppeat 19% ja maksavienkin asiakkaiden määrä kasvoi 15% vuoden takaiseen verrattuna. Mikäli nykyinen tahti jatkuu, saavuttaa Spotify puolen miljardin käyttäjän haamurajan jo vuoden sisään.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Spotify
Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto