AfterDawn: IT-alan uutiset

Koronavilkun alasajo alkaa - päivitys jo jakelussa, joka lakkauttaa sovelluksen

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 28.4.2022 22:48

Koronavilkun alasajo alkaa - päivitys jo jakelussa, joka lakkauttaa sovelluksen Suomen virallisen koronatartuntojen jäljitykseen tarkoitetun sovelluksen, Koronavilkun, kohtalo on taputeltu. Sovelluksesta ei mediatietojen perusteella koskaan saatu irti sitä hyötyä, jota siltä toivottiin. Mutta kansalaiset olivat kuitenkin varsin kiltisti mukana kokeilussa ja sovellusta ladattiin hurjat määrät.
Nyt, rajoitusten hellittäessä ja rokotuskattavuuden noustessa, ollaan myös Koronavilkun käytöstä luopumassa. Alasajo tehdään tällä kertaa sinänsä varsin fiksusti, eli kohderyhmän laajuus huomioonottaen.

Sen sijaan, että kansalaisille yritettäisiin opettaa se, miten mobiilisovelluksia poistetaan puhelimesta, ollaan päädytty erilaiseen toimintatapaan.

Koronavilkulle on tullut jo Applen App Storeen jakeluun 28.4.2022 päivitetty versio, joka pohjustaa sovelluksen lakkauttamista. Käytännössä muutokset todennäköisesti tarkoittavat sitä, että Koronavilkku lakkaa päivityksen jälkeen seuraamasta ympärillä olevia Bluetooth-laitteita - ja lopettaa datan lähettämisen THL:lle. Käytännössä rampauttaen itsensä.
Koronavilkun versiohistoria


Päätös on fiksu siinä mielessä, että arvatenkin sadoilla tuhansilla suomalaisilla sovellus on asennettuna puhelimeen sukulaisen tai tuttavan toimesta - eli sellaisilla ihmisillä, jotka eivät ole kovinkaan sujuvia teknologian kanssa. Näin ollen päivittämällä sovellus "mitään tekemättömään" versioon on fiksu: muutoin vielä vuosienkin päästä olisi joukko kansalaisia, joiden puhelimessa hyrrää edelleen Koronavilkku, yrittäen lähettää tietoja eteenpäin, palvelimille joita ei enää ole.

Teknisesti taitavammat tietysti osaavat poistaa sovelluksen itsekin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Koronavilkku
Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto