AfterDawn: IT-alan uutiset

Voit nyt pyytää Googlea poistamaan puhelinnumerosi hakutuloksista

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 28.4.2022 15:59

Voit nyt pyytää Googlea poistamaan puhelinnumerosi hakutuloksista

Jo useiden vuosien ajan Googlelle on voinut lähettää pyynnön, jotta hakukoneen tuloksista poistetaan näkyvistä tietynlaista sisältöä, kuten vaikkapa pankkikortin numerot. Google on nyt laajentanut käytäntöä, jonka myötä hakutuloksista saa poistettua henkilökohtaisia yhteystietoja.
Henkilökohtaisiin yhteystietoihin lukeutuvat puhelinnumero, sähköpostiosoite ja kodin osoite. Uusi käytäntö mahdollistaa myös sellaisten lisätietojen poistamisen, jotka voivat aiheuttaa identiteettivarkauden riskin. Tällainen voi olla vaikkapa luottamukselliset kirjautumistiedot.

Poistamista varten Googlelle tulee lähettää kaikki sellaiset URL-osoitteet, jotka käyttäjä haluaa Googlen poistavan hakutuloksista. Google huomauttaa, että vaikka tietty URL-osoite poistetaan näkyvistä haun osalta, se voi edelleen näkyä verkossa.

Google ei aina poista tietoja näkyvistä, jos sisältö määritellään yleisen hyödyn kannalta merkittäväksi. Näitä ovat esimerkiksi viranomaisten tai muiden virallisten lähteiden sisältö, Uutisarvoinen sisältö ja ammattien kannalta olennainen sisältö.
Lisätietoa henkilökohtaisten tunnistetietojen poistamisesta Googlen hausta saa täältä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto