AfterDawn: IT-alan uutiset

PS5:n HDMI 2.1 VRR -tuki saapuu tämän viikon aikana

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 26.4.2022 10:50

PS5:n HDMI 2.1 VRR -tuki saapuu tämän viikon aikana

Sony tiedotti aiemmin, että odotettu HDMI 2.1:n vaihtuva virkistystaajuus (VRR, Variable Refresh Rate) saapuu pian PS5-konsolille. Nyt tämä hetki koittaa, sillä ominaisuus saapuu jo tämän viikon aikana pelaajien käyttöön.
VRR-ominaisuus toimii televisioissa ja näytöissä, joissa on HDMI 2.1 -liitäntä. Tällaisia televisioita ovat esimerkiksi Sonyn uudet televisiot, joissa on myös muita pelaajille suunnattuja ominaisuuksia. VRR synkronoi television tai näytön virkistystaajuuden vastaamaan PS5-konsolin antamaan ulostuloon.

Ominaisuuden ansiosta monissa PS5-peleissä pelaaminen tuntuu sujuvammalta ja grafiikka näyttää terävämmältä. Lisäksi se poistaa kuvan repeilyn pelaamisen aikana.

Ominaisuus saapuu päivityksenä PS5-konsolille lähipäivinä. VRR on oletuksena päällä pelien kohdalla, jotka tätä tukevat. Sonyn mukaan vaihtuvan virkistystaajuuden voi halutessaan laittaa päälle peleihin, jotka eivät sitä tue. Tämä saattaa parantaa videon laatua, mutta voi myös aiheuttaa ongelmia.
Virallinen VRR-tuki on tulossa PlayStationin blogikirjoituksen mukaan ainakin näihin peleihin seuraavien viikkojen aikana:
 • Astro's Playroom
 • Call of Duty: Vanguard
 • Call of Duty: Black Ops Cold War
 • Deathloop
 • Destiny 2
 • Devil May Cry 5 Special Edition
 • DIRT 5
 • Godfall
 • Marvel's Spider-Man Remastered
 • Marvel's Spider-Man: Miles Morales
 • Ratchet & Clank: Rift Apart
 • Resident Evil Village
 • Tiny Tina's Wonderlands
 • Tom Clancy's Rainbow Six Siege
 • Tribes of Midgard

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto