AfterDawn: IT-alan uutiset

Verisure-skandaali: Työntekijät kurkkivat alastonkuvia valvotuista kodeista

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 23.4.2022 22:17

Suomessakin suosittu kotien valvontafirma kärähti: kuvaavat kotonasi, alastonkuvia jaellaan valvontakeskuksen työntekijöiden kesken

Suomessakin erittäin suosittu kotien valvontaratkaisuja kauppaava Verisure on kärähtänyt asiakkaidensa yksityisyyden törkeästä loukkaamisesta.
Ruotsalaislehti Aftonbladet väittää uutisessaan Verisuren valvontakeskusten työntekijöiden nappaavan järjestelmällisesti talteen kuvia valvomistaan yksityiskodeista ja jakavan asiakkaiden alastonkuvia työntekijöiden kesken.

Verisuren järjestelmissä on useimmissa paketeissa mukana kodin sisäpuolelle asennettu kamera, jonka avulla Verisuren hälytyskeskus voi tarkistaa tilanteen kodissa, jos järjestelmästä tulee hälytys hälytyskeskukseen. Kyseiset kuvat myös tallentuvat Verisuren järjestelmään - ja juuri näistä kuvista Aftonbladetin mukaan työntekijät ovat valikoineet "parhaat päältä" ja vinkanneet muitakin työntekijöitä katsomaan tiettyjen hälytystilanteiden kuvia Verisuren järjestelmästä.

Aftonbladetin mukaan tieto pohjautuu sen haastattelemiin Verisuren nykyisten ja entisten työntekijöiden kuvaukseen yhtiön sisällä tapahtuvasta toiminnasta.
Tietojen tultua julkisuuteen Ruotsin tietoturvaviranomainen (IMY) on aloittanut tutkinnan Verisuren käytännöistä ja toimintatavasta. IMYn tutkimusten mukaan ainakin joissain tapauksissa Verisuren työntekijät ovat myös tallentaneet asiakkaiden alastonkuvia omille tietokoneilleen - joka avaa mahdollisuuden siihen, että kuvat ovat päässeet leviämään myös yrityksen ulkopuolelle.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto