AfterDawn: IT-alan uutiset

Netflixille murskaava, historian huonoin tulos, mainosrahoitteinen malli jo lähes varma

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 20.4.2022 18:37

Netflixille murskaava, historian huonoin tulos, mainosrahoitteinen malli jo lähes varma

Netflixin voitonkulku on tullut tiensä päähän, mikäli juuri julkaistu neljännesraportti on enne. Yhtiön vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloksesta kertova raportti on karua katseltavaa, ja sen huomaa myös kurssin laskusta.
Kurssi laski kuin lehmän häntä, peräti yli kolmanneksen, heti tuloksen julkistuksen jälkeen. Johdossa varmasti jotain tällaista odotettiinkin, ja uusia tuulia kerrottiin haettavan mm. kauan odotetusta mainosrahotteisesta palvelumallista.

Edullisempi, mutta mainoksilla varustettu, Netflix-tilaus vaikuttaa jo varmalta, vaikka toimistusjohtaja Reed Hastingsin mukaan se on vasta harkinnassa, joskin erittäin avoimia mahdollisuudelle.

Hastings muistutti, että hän on edelleen yksinkertaisen maksullisen palvelumallin puolella, mutta vielä sitä enemmän hän arvostaa kuluttajien mahdollisuutta valita.

Raportista paljastui muun muassa, että kyseessä oli ensimmäinen neljännes, jolloin Netflix menetti käyttäjiä. Netflix syytti tästä niin Venäjän sotatoimien aiheuttamaa inflaatiota kuin tunnusten jakamistakin, mutta tärkeimpänä tekijänä ovat varmasti kasvanut kilpailu ja palvelun alati noussut hinta suhteessa sisällön laatuun.
200 000 käyttäjää jätti palvelun ensimmäisellä vuosineljänneksellä ja Netflix odottaa trendin jatkuvan. Yhtiön arvioiden mukaan ensi neljänneksellä lähtevien määrä tosin kasvaa 2 miljoonaan.

Erityisesti Yhdysvalloissa kilpailu on tiukkaa ja suurinosa Netflixin kilpailijoista tarjoaa mainosrahoitteisia vaihtoehtoja mainoksettoman tai täysin maksullisen vaihtoehdon lisäksi, eikä Netflixillä ole arvioiden perusteella enää varaa olla vastarannan kiiski.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto