AfterDawn: IT-alan uutiset

Posti varoittaa: uudessa huijauksessa käytetään oikeita lähetystunnuksia

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 14.4.2022 13:14

Posti varoittaa: uudessa huijauksessa käytetään oikeita lähetystunnuksia

Postin nimissä liikkuu jälleen uutta huijausta. Tällä kertaa huijarit saavat viestin näyttämään aidolta käyttämällä Postin oikeita lähetystunnuksia.
Postin mukaan liikkeellä on nyt huijausviestejä, jotka sisältävät oikean Postin seurantatunnuksen. Mikäli seurantatunnusta hakee Postin nettisivuilta, näyttäytyy se siis oikeana lähetyksenä, joka odottaa noutamista.

Huijausviestissä ilmoitetaan Helsingin päärautatieasemalle saapuneesta paketista ja pyydetään vahvistamaan toimitusosoite sen vastaanottamiseksi. Viesti ohjaa verkkosivuille, jossa pyydetään suorittamaan maksu.

Luonnollisesti viestin linkki ohjaa huijaussivustolle. Huijarit käyttävät ainakin posti-pakett.web.app -nettisivua. Nettisivuilla pyydetään syöttämään henkilötiedot ja luottokortin tiedot paketin vastaanottomaksun tekemiseksi.

Tietoja ei tule syöttää sivustolle.

Posti kehottaa varmistamaan Postin asiakaspalvelusta, mikäli epäilet saamaasi ilmoitusta tai et odota pakettia. Postin käsittelymaksut maksetaan aina Postin verkkosivuilla. Posti myös kertoo, että huijausviesteistä ei tarvitse ilmoittaa Postille.
Postin nimissä tehty huijaussivusto
Esimerkki uudesta huijauksesta, jossa käytetään oikeaa lähetystunnusta. Kuva: Traficomin Kyberturvallisuuskeskus.


Erilaisista Postin nimissä liikkuvista huijausviesteistä varoiteltiin viimeksi viime vuoden lopulla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Posti huijaus
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto