AfterDawn: IT-alan uutiset

Emoji-reaktiot saapuvat nyt jopa Google Docsin kommentteihin

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 6.4.2022 19:46

Emoji-reaktiot saapuvat nyt jopa Google Docsin kommentteihin Emojit ovat olleet pitkään olemassa, mutta 90-luvulla MSN Messengeriä (tai muuta pikaviestintä) käyttäneet eivät olisi todennäköisesti edes villeissä unelmissaan nähneet niitä elokuvana valkokankaalla. Tämän lisäksi emojit saapuvat myös dokumenttienjakopalveluihin uudella tavalla.
Kyllä, emoji-reaktiot ovat nyt tekemässä tuloaan jopa Googlen dokumenttien kommenttiosioihin. Google seuraa trendissä muun muassa WhatsAppia, joka on myös lisäämässä emoji-reaktiot pikaviestimeensä.

Emojit ovat tietysti olleet saatavilla jo WhatsAppissa ja onhan niitä voinut lisätä tekstin sekaan Google Docsissa kuvina, mutta nyt virallinen tuki tuodaan niille myös dokumenttien kommenteissa.

Google Docsin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu mahdollisuus kommentoida yhteisiä dokumentteja ja niissä olevaa tekstiä. Pian tekstimuotoisten kommenttien ja ehdotusten lisäksi palautetta voi antaa myös emoji-kuvilla. Ehkäpä tämä auttaa yksinkertaisen palautteen antamisessa, mutta on vaikea kuvitella, että emojien avulla saa annettua kovinkaan monipuolista ja rakentavaa kritiikkiä.
Olipa niin tai näin, niin emojit ovat tulleet osaksi kaikkea kommentointia. 😃

Ominaisuus on oletuksena päällä, eikä sitä saa pois päältä, kun se saapuu palveluun riippuen maasta ja käytössä olevasta Google Docs versiosta. Valitsemalla tekstiä nykyisen kommentti- ja ehdotusvaihtoehtojen lisäksi niiden keskelle tulee hymiö, josta voi lisätä emojikommentin.

Julkaisu tapahtuu tulevien viikkojen aikana.


Google Docsin tekstejä voi kommentoida pian näin emoji-kuvilla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto