AfterDawn: IT-alan uutiset

Kela varoittaa: huijaussivustoilla kalastellaan pankkitietoja

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 30.3.2022 15:02

Kela varoittaa: huijaussivustoilla kalastellaan pankkitietoja

Kela varoittaa Kelan ja Omakannan nimissä tehdyistä huijauksista. Tietoja kalastellaan yhä, sillä jo syksyllä vastaavasta asiasta varoiteltiin.
Huijauksessa käytetään Omakannan ja Kelan nimiä, mutta linkkiä klikatessa päätyy huijaussivustolle.

Sivustolle voi päätyä hakukoneen kautta, jos huijarit ovat ostaneet sivustolleen mainospaikan, jonka myötä sivun linkki näkyy ensimmäisenä hakutulosten joukossa. Vastaavanlaisia linkkejä voi tulla vastaan myös sosiaalisessa mediassa.

Huijaussivut muistuttavat ulkoasultaan oikeaa Kelan ja Kanta-palvelujen tai muiden viranomaisten verkkosivuja.

Huijaussivustolla uhria pyydetään antamaan verkkopankkitunnukset. Nämä kuitenkin päätyvät suoraan huijareiden haltuun ja he saavat näin varastettua tililtä rahaa.Kela huomauttaa, että Omakantaan voi kirjautua turvallisesti vain osoitteessa www.kanta.fi ja OmaKelaan osoitteessa www.kela.fi.

"Uusia huijauksia tulee koko ajan ja toteutustavat muuttuvat. Ei riitä, että varoo epäilyttäviä viestejä. On otettava tavaksi, että eri palveluihin kirjautuu vain organisaation virallisten verkkosivujen kautta", neuvoo Kelan tietoturvan hallintakeskuksen päällikkö Jouni Ihanus.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Kela huijaus
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto