AfterDawn: IT-alan uutiset

PS5 saa muuttuvan virkistystaajuuden muutaman kuukauden sisällä

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 24.3.2022 13:30

PS5 saa muuttuvan virkistystaajuuden muutaman kuukauden sisällä

PS5- ja PS4-konsolit ovat saaneet uuden käyttöjärjestelmäpäivityksen. Tämän lisäksi PlayStationin blogikirjoituksessa on vahvistettu odotetun VRR-ominaisuuden saapuvan lähikuukausina PS5-konsolille.
PlayStation 5:n on saanut esimerkiksi käyttöliittymäuudistusta Game Base- ja Trophy-osioiden osalta. Kummallakin konsolilla voi nyt luoda avoimia ja suljettua ryhmiä. Tämä onnistuu myös PS App -sovelluksen kautta.

Mielenkiintoisin on kuitenkin vahvistus VRR-ominaisuuden saapumiselle tulevien kuukausien aikana.

Muuttuva virkistystaajuus (Variable Refresh Rate, VRR) synkronoi television tai näytön virkistystaajuuden vastaamaan PS5-konsolin antamaan ulostuloon. Ominaisuutta varten televisiossa tai näytössä tulee olla HDMI 2.1 -liitäntä.

Ominaisuuden ansiosta monissa PS5-peleissä pelaaminen tuntuu sujuvammalta ja grafiikka näyttää terävämmältä. Pelit eivät automaattisesti tue muuttuvaa virkistystaajuutta, joten vanhempiin peleihin pitää tuoda päivitys, mutta tulevat pelit todennäköisesti tukevat heti tätä ominaisuutta heti julkaisun yhteydessä.
Muuttuvan virkistystaajuuden voi kuitenkin halutessaan laittaa päälle peleihin, jotka eivät sitä tue. Tämä saattaa parantaa videon laatua, mutta voi myös aiheuttaa ongelmia.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto