AfterDawn: IT-alan uutiset

Tulostinvalmistaja lisäsi kopiosuojauksen paperiin - jos ohitat suojaukset, puolen miljoonan sakot

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 4.3.2022 18:11

Tulostinvalmistaja lisäsi kopiosuojauksen paperiin - jos ohitat suojaukset, puolen miljoonan sakot Tarratulostimistaan tunnettu Dymo on onnistunut pillastuttamaan kuluttajien oikeuksia ajavat tahot viimeisimmällä tempullaan. Yhtiö lisäsi kopiosuojauksen tarrapaperiinsa.
Asian esiin nostaneen kuluttajajärjestö EFFin mukaan liikku on kaikin puolin härski. Dymon uusimmat tulostimet vaativat nimenomaan Dymon omaa paperia ja kieltäytyvät toimimasta minkään muun valmistajan tarrapaperien kanssa. Luonnollisesti Dymon paperi maksaa merkittävästi enemmän kuin muiden valmistajien sinänsä täysin yhteensopiva tarrapaperi.

Teknisesti kopiointisuojaus on toteutettu siten, että tarrapaperikaseteissa on RFID-tägi, jonka tulostin tunnistaa joko Dymon omaksi - tai kopioksi. Ja kopiota käytettäessä tulostin ei suostu yhteistyöhön.

Yhdysvalloissa teknisen kopiointisuojauksen ohittamisesta voidaan tuomita jopa puolen miljoonan dollarin sakkoihin tai viiden vuoden vankeuteen.
Suomessa teknisten kopiointisuojausten ohittaminen, myös omaan käyttöön, tuli laittomaksi vuoden 2006 tekijänoikeuslain uudistuksen yhteydessä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: DRM kopiointiesto
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto