AfterDawn: IT-alan uutiset

Ensimmäinen lasti Elon Muskin StarLink-vastaanottimia saapui Ukrainaan

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 28.2.2022 22:52

Ensimmäinen lasti Elon Muskin StarLink-vastaanottimia saapui Ukrainaan

Kuten uutisoimme viikonloppuna, Ukrainan valtion virkamies vinkkasi Elon Muskille Ukrainan verkkoyhteyksien olevan tuhoutuneet sodan vuoksi - ja ehdotti, että Musk voisi tarjota StarLink-satelliittinettiä maalle.
Näin kävikin, Elon Musk lupautui oitis avaamaan omistamansa StarLinkin verkkoyhteydet myös Ukrainaan. Samalla Musk lupasi toimittaa välittömästi maahan kipeästi kaivattuja StarLinkin terminaaleja, joilla satelliittiverkkoon saa yhteyden.

StarLinkin verkkoyhteys käyttää maata kiertävällä radalla olevaa valtavaa StarLinkin satelliittiparvea yhteyksiinsä. Koska verkkoyhteys ei tarvitse lainkaan maan päällä kulkevaa yhteyttä, se on myös äärimmäisen näppärä keino kriisialueille, joissa infrastruktuuri on usein tuhoutunut.

Ja toiminta on ollut nähtävästi nopeaa, sillä Ukrainan varapääministeri ilmoitti jo tänään illasta ensimmäisten StarLink-terminaalien saapuneen maahan.
AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto