AfterDawn: IT-alan uutiset

Oulussa jäi Iivon kultahiihto katsomatta: kaupunki blokkasi Yle Areenan verkostaan

Kirjoittaja AfterDawn @ 11.2.2022 10:49

Oulussa jäi Iivon kultahiihto katsomatta: kaupunki blokkasi Yle Areenan verkostaan

Oulun kaupunki päätti torstaisen naisten olympialaisten hiihtokisan jälkeen estää Yle Areenan käytön kaupungin verkkoyhteyden kautta.
Taustalla oli torstain hiihtokisan aiheuttama liikennepiikki kaupungin verkossa, jonka pelättiin vain pahenevan perjantaina, kun Iivo Niskanen lähti ladulle tavoittelemaan seuraavaa olympiamitalia Suomelle (ja kultaahan sieltä tuli).

Kalevan uutisen (maksumuuri) mukaan Oulun kaupungin IT-asioista vastaava Oulun Digi päätti asiasta yhdessä kaupunginjohtajan kanssa. Tarkoituksena oli estää tilanne, jossa kaupungin toiminnan kannalta oleelliset verkkotoiminnot estyisivät Yle Areenan käytön takia.

Vastaava ongelma tuli esiin jo neljä vuotta sitten edellisten talvikisojen aikaan. Jo tuolloin ratkaisuksi tarjottiin multicast-tekniikkaa, joka tarkoittaa sitä, että saman verkon asiakkaat katsovat kaikki samaa bittivirtaa.
Ilman multicast-tekniikkaa jokainen katsoja lataa samaa suoraa lähetystä omana bittivirtanaan. Ongelmana on se, että operaattorit eivät ole ottaneet multicast-tekniikkaa käyttöön verkoissaan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto