AfterDawn: IT-alan uutiset

Vakava haavoittuvuus löytyi Dark Souls 3:sta, striimaja hakkeroitiin suorassa lähetyksessä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 23.1.2022 18:25

Vakava haavoittuvuus löytyi Dark Souls 3:sta, striimaja hakkeroitiin suorassa lähetyksessä

Tietoturva-aukkojen ilmentyminen tapahtuu useimmiten verkkosivustoissa ja world wide webin välityksellä, mutta myös muunlainen ohjelmisto voi hyvin tarjota hyökkääjille tarvittavat aukot. Heikkoa tietoturvaa on viimeaikoina hyväksikäytetty jopa Teslan autoissa.
Uusin uhri on puolestaan 2016 julkaistu huippusuosittu Dark Souls 3 -peli, kertoo Dexerto. FromSoftwaren toimintaroolipeli on mahdollistanut tietoturvan hyväksikäytön, jonka johdosta hyökkääjät ovat voineet kaapata PC:n hallintaansa etäyhteydellä.

Tietoturva-aukosta todisteita nähtiin suorassa lähetyksessä, kun Dark Soul 3 -peliä striimanneen The__Grim__Sleeper:in tietokone alkoi yhtäkkiä lukea häirikön lähettämää tekstiä Windowsin puhesyntetisaattorilla.
Tässä tapauksessa hakkeri ei tosin tehnyt muuta vahingollista, joka selittynee sillä, että hän väitetysti halusi vain osoittaa pelin kehittäjälle, että kyse on vakavasta uhasta. The Vergen käsiin saamien kuvakaappausten mukaan hän oli ottanut yhteyttä jo aiemmin pelin kehittäjään, joka ei ollut ottanut tietoa vastaan tosissaan.

Näin vakava aukko on harvinainen, ja julkaisija Bandai Namco yhdessä kehittäjän kanssa on päättänyt sulkea pelin palvelimia. Twitterissä Dark Soul -tili kertoo, että PvP-palvelimet peleistä Dark Souls 3, Dark Souls 2 ja Dark Souls: Remastered on suljettu väliaikaisesti.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto