AfterDawn: IT-alan uutiset

OP joutui sunnuntaina kyberhyökkäyksen kohteeksi

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 9.1.2022 19:22

OP joutui sunnuntaina kyberhyökkäyksen kohteeksi

Op.fi-verkkosivustolla oli sunnuntaina aamupäivällä useamman tunnin kestävä häiriö, joka johtui kyberhyökkäyksestä. Hyökkäys esti kirjautumissivun käytön. OP kertoi asiasta esimerkiksi Twitter-tilillään.
OP:n mukaan hyökkäys saatiin estettyä. Asiakkaiden tiedot ja rahat eivät vaarantuneet. OP kommentoi noin 13.30, että verkkopalvelu toimii jälleen normaalisti.Hyökkäyksen aluksi sivustolla näkyi erikoinen viesti "I can break rules, too, goodbye", mutta kyseessä on HS:n mukaan järjestelmän antama häiriöviesti.
Keskusrikospoliisi tutkii hyökkäystä ja sen tarkempia yksityiskohtia.

Päivitys 10.1. klo 12.20: Palveluun kohdistui volumetrinen hyökkäys eli palvelunestohyökkäys (DDoS), jossa palveluun kohdistettiin suuri määrä sovelluskyselyitä.

Pankin tietoturvajohtaja Teemu Ylhäisi kommentoi STT:lle, että kyberhyökkäyksen mahdollisista tekijöistä tai iskun motiivista ei vielä maanantaina ole saatu mitään tietoa. Hyökkäys ei kuitenkaan liity mitenkään vakavaan Log4shell-haavoittuvuuteen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto