AfterDawn: IT-alan uutiset

OP varoittaa uudesta huijauksesta, jossa ohjataan kirjautumaan verkkopankkiin

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 7.1.2022 18:06

OP varoittaa uudesta huijauksesta, jossa ohjataan kirjautumaan verkkopankkiin OP Ryhmä on julkaissut nettisivuillaan varoituksen uusista huijausviesteistä, joita lähetetään OP:n nimissä. Pankit ovat usein huijareiden kohteita, ja esimerkiksi OP varoitteli viime vuoden keväällä vastaavista huijauksista.
OP kertoo, että tällä hetkellä leviävät etenkin viestit, joissa kerrotaan, että tililtäsi on lähdössä maksu yksityishenkilölle tai vedotaan turvalliseen asiointiin ja pyydetään aktivoimaan mobiilipalvelu linkin kautta.

OP julkaisi esimerkin huijausviestistä. Viestissä houkutellaan avaamaan linkki ja kirjautumaan sen kautta verkkopankkiin. Linkin kautta ei tule kirjautua verkkopankkiin, sillä näin tiedot päätyvät rikollisille.

Huijausta levitetään sekä tekstiviestien että sähköpostiviestien välityksellä.
esimerkki OP:n nimissä lähetetystä huijausviestistä


Viime vuonna suomalaisilta vietiin kymmeniä miljoonia euroja huijauksilla. Pankkien nimissä tehdyillä huijauksilla huijarit saivat yli 9 miljoonaa euroa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto