AfterDawn: IT-alan uutiset

Discord kehittää kuukausimaksullisia jäsenyyksiä sisällöntuottajille

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 7.12.2021 21:49

Discord kehittää kuukausimaksullisia jäsenyyksiä sisällöntuottajille

Enimmäkseen pelaajien keskustelualustana tunnettu Discord on hiljalleen laajentanut palvelunsa toimintaa erilaisin ominaisuuksin. Discordin mukaan nämä erilaiset ominaisuudet, kuten Clubhouse-tyyliset puhekanavat, ovat laajentaneet sekä kasvattaneet sisällöntuottajien luomia yhteisöjä. Kasvaneiden yhteisöjen myötä sisällöntuottajat ovatkin toivoneet parempia mahdollisuuksia tienata suoraan Discordissa.
Tähän Discord vastaa tuomalla saataville premium-jäsenyydet.

Tällaisen kuukausimaksullisen tilauksen taakse sisällöntuottajat ja yhteisön ylläpitäjät voivat laittaa vaikkapa koko Discord-palvelimen.

Sisällöntuottaja voi tietenkin laittaa vain osan sisällöstä maksun taakse. Lisäksi kuukausimaksuja voi asettaa erilaisia. Tällöin enemmän maksavat saavat käyttöönsä vieläkin enemmän ns. premium-sisältöä, kuten erilaisia keskustelu- ja puhekanavia.
erilaiset kuukausimaksujen määrät Discordin premium-jäsenyyksissä

Käytännössä Discordin kuukausimaksullinen jäsenyys korvaa tarpeen käyttää kolmannen osapuolen palvelua, kuten Patreonia saadakseen pääsyn premium-sisältöön.

Samalla se on Discordille mahdollisuus tehdä rahaa, sillä se aikoo ottaa itselleen 10 prosenttia kuukausimaksusta. Jo aiemmin Discordiin on ollut mahdollisuus käyttää rahaa Nitro-tilauksen muodossa, jolla käyttäjä saa käyttöönsä esimerkiksi animoituja emojeja keskusteluissa ja paremman laadun näytön jakamisessa.

Discordin premium-jäsenyydet ovat tässä vaiheessa testissä, joten niitä pääsevät käyttämään vain muutamat valitut sisällöntuottajat.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto