AfterDawn: IT-alan uutiset

Klikinsäästäjä lopettaa toimintansa nykymuodossaan

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 24.11.2021 09:00

Huhhuh: Et ikinä arvaa, mikä suomalaisten rakastama verkkopalvelu lopettaa!

Suosittu kotimainen Klikinsäästäjä -yhteisö on lopettamassa toimintaansa ylläpitäjien siirtyessä sivuun palvelun toiminnasta. Klikinsäästäjä on ollut etenkin Facebookissa muodostunut yhteisö, jossa käyttäjät ovat voineet ehdottaa parempia otsikoita ns. klikkiotsikoiden tilalle.
Klikinsäästäjä aloitti toimintansa vuonna 2015 ja vuosien saatossa sen ympärille on muodostunut yli 200 000 käyttäjän Facebook-yhteisö. Palvelu ei vain ole koskaan onnistunut menestyksekkäästi laajentamaan konseptiaan Facebook-yhteisön ulkopuolelle - ja oletettavasti ei ole myöskään tuottanut ylläpidolleen juurikaan tuloja.

Klikinsäästäjien ideana on ollut torpata tämänkin uutisen alkuperäisen otsikon kaltaisia klikkiotsikoita: yhteisö on voinut ehdottaa parempia otsikoita hämäävien ja epäselvien median omien otsikoiden tilalle - säästäen näin monessa tapauksessa turhia klikkauksia uutisiin.

Ylen uutisen mukaan Klikinsäästäjän nykyiset ylläpitäjät Lauri Skön ja Markus Hav etsivät toiminnalle uusia jatkajia. He kertovat uutisessa olevansa valmiita siirtämään sivuston ylläpidon sellaisille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään Klikinsäästäjän palvelua sen alkuperäisen idean mukaisesti.
Klikinsäästäjän ympärille on yritetty rakentaa erillistä verkkopalvelua ja mobiilisovellustakin aikojen saatossa, mutta ne eivät ole koskaan saavuttaneet samanlaista suosiota kuin alkuperäinen Facebook-yhteisö - ja niiden kehitys onkin vuosien saatossa pitkälti haudattu.

Klikinsäästäjä kertoi lopettamisaikeestaan omassa Facebook-yhteisössään marraskuun puolivälissä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto