AfterDawn: IT-alan uutiset

Voitit Dysonin hiustenkuivaajan -huijaus Instagramissa leviää - varo!

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 17.11.2021 18:27

Voitit Dysonin hiustenkuivaajan -huijaus Instagramissa leviää - varo!

Suomalaisten Instagram-tileille on pärähtänyt tällä viikolla täysin uusi huijausmuoto. Nuori naisihminen esittelee kuvassa Dysonin hiustenkuivaajaa ja on liittänyt kuvan saateteksteihin mukaan juuri sinun Instagram-nimimerkkisi.
Viestissä kerrotaan hieman eri sanamuodoin, kuten "Onnittelut voittajalle!! linkki biossa", siitä miten juuri sinä olet voittanut itsellesi hienon ja upean Dysonin hiustenkuivaajan.

Kuten arvattavissa, kyseessä on huijaus.

Tutkimalla yhtä kyseistä huijausta levittävistä tileistä tarkemmin, on näky jo hieman koominen. Täsmälleen saman kuvan hieman muokatuilla versioilla on tägätty mukaan satoja ihmisiä, eri maista, samoilla lupauksilla.

Instagram-huijaus: Dysonin hiustenkuivaaja
Tyypillisesti huijaus toiminee hyvinkin vanhalla ja hyväksi koetellulla tavalla: linkki, jonka takaa "voitto" löytyy, kertoo, että postikulut pitäisi maksaa itse. Ja sitä varten tarvitaan luottokorttia tai verkkopankkitunnuksia. Ja sen jälkeen katoavat rahat tililtä.

Eli kuten aina: jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on juuri sitä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: huijaus Instagram
Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto