AfterDawn: IT-alan uutiset

Vihaatko Pinterestiä? Et ole todellakaan yksin

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 8.11.2021 20:13 Kommentteja (1)

Vihaatko Pinterestiä? Et ole todellakaan yksin

Harva iso verkkobrändi onnistuu keräämään itselleen niin vannoutuneita vihaajia, että palvelua varten pitää luoda erikseen selaimen lisäosa, joka estää kyseisen palvelun. Yksi tässä tempussa "onnistuneista" palveluista on Pinterest. Syynä ei sinänsä ole palvelu itsessään, vaan se miten tehokkaasti se on kaapannut kuvien hakutulokset itselleen.
Pinterest on onnistunut tekemään jotain todella hyvin oman hakukoneoptimointinsa suhteen. Mikäli olet viimeisen parin vuoden aikana hakenut mitä tahansa Googlen kuvahaun avulla, olet todennäköisesti törmännyt Pinterestistä tuleviin hakutuloksiin. Pinterest on onnistunut kaappaamaan joillain suosituilla hakutermeillä itselleen käytännössä kaikki kärkisijat Googlen kuvahakua käytettäessä.

Sinänsä vahva näkyvyys ei haittaisi mitään, mutta Pinterestin tapa toimia, kun palveluun saapuu ensimmäistä kertaa - vaikkapa Googlen kuvahaun tuloksia klikkaamalla - aiheuttaa närästystä monissa käyttäjissä. Pinterest käytännössä puoliksi pakottaa uuden vierailijan rekisteröitymään palveluunsa, jotta saisi näkyviin hakemansa kuvan. Sen jälkeenkään kuvan lataaminen omalle tietokoneelle ei ole mitenkään itsestäänselvä prosessi, vaan vaatii monen monituisen renkaan läpi hyppäämisen.
Asia on ärsyttänyt käyttäjiä jo niin paljon, että Chromelle löytyy lisäosa, joka estää Pinterestin hakutulokset Googlen kuvahakua käytettäessä. Lisäosan nimi on ytimekkäästi Unpinterested!. Lisäosalla on jo yli 20 000 käyttäjää.

Myös HackerNewsissä on kirottu Pinterestin ylivaltaa kuvahaun tuloksissa jo pidemmän aikaa. Asian esille nostaneen Input Magazinen mukaan Pinterest itse näkee ongelman nimenomaan hakukoneissa, jotka suosivat nimenomaan Pinterestiä kuvahaun tuloksissaan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Pinterest
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

1 kommentti

19.11.2021 08:02
Ungoogled
Vahvistamaton

Kyseinen lisäosa löytyy myös Firefoxille, ja samalta kehittäjältä. Onko tutkimaton journalismi vallannut tämänkin median?

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto