AfterDawn: IT-alan uutiset

Vedätystä Facebookin tapaan: Luopui kasvojentunnistuksesta... mutta eipäs sittenkään

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 8.11.2021 19:54

Vedätystä Facebookin tapaan: Luopui kasvojentunnistuksesta... mutta eipäs sittenkään

Me, kuten monet muutkin mediat, uutisoimme hiljattain miten Facebook on päättänyt lopettaa kasvojentunnistuksen käytön tuotteissaan. Mutta ei mennyt montaa päivää, kun yhtiö teki tavallaan täyskäännöksen.
Kuten muistamme, Facebook vaihtoi nimensä Metaksi. Ja nyt päätös meneekin näin: Metan alaisuudessa toimiva Facebook kyllä luopuu kasvojentunnistuksen käytöstä ja siihen liittyvän datan keräämisestä. Mutta emoyhtiö itsessään, eli uusi ja uljas Meta, ei todellakaan ole luopumassa kasvojentunnistuksesta.

Itse asiassa yhtiö näkee kasvojentunnistuksen ja muut biometriset tunnisteet tärkeänä osana sen suunnittelemassa, tulevassa metaversumissa, kuten yhtiö kertoi Recodelle.
Meta ei myöskään aio lakkauttaa sen kritisoitua DeepFace-algoritmia, joka on huolehtinut aiemmin Facebookin kasvojentunnistuksesta. Ainoastaan se siis muuttuu, että Facebook itsessään ei enää käytä kyseistä algoritmiä, mutta uusi Facebookin emoyhtiö, Meta, aikoo sitä käyttää tulevissa suunnitelmissaan.

Eli Facebook - tai siis Meta - sai uutisella itselleen pitkästä aikaa kaipaamaansa positiivista julkisuutta, mutta totuus onkin hieman toisenlainen kuin mitä ensialkuun sopi toivoa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto