AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebookissa luovutaan kasvojentunnistuksesta

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 2.11.2021 21:25

Facebookissa luovutaan kasvojentunnistuksesta

Meta, Facebookin nykyinen emoyhtiö, tiedottaa, että Facebookissa luovutaan kasvojentunnistusjärjestelmästä seuraavien viikkojen aikana. Muutos on osa koko yhtiön laajuista muutosta rajoittaa kasvojentunnistusta Metan tuotteissa.
Kasvojentunnistusta on käytetty Facebookissa kuvien ja videoiden analysointiin sekä mallien luomiseen, joiden avulla Facebook on kyennyt tunnistamaan tietyt henkilöt esimerkiksi live-videoista. Yli kolmasosa Facebookin aktiivista käyttäjistä on hyväksynyt aktiivisen kasvojentunnistuksen käytön, joten muutos on merkittävä.

Muutoksen myötä käyttäjiä ei enää automaattisesti tunnisteta kuvista. Facebookista myös poistetaan kasvojentunnistusmalli, joilla tunnistaminen on tapahtunut.

Yhtiön mukaan poistamiseen liittyy huolenaiheet käyttäjien yksityisyydestä.

Asiasta kerrottiin Facebookin nettisivuilla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto