AfterDawn: IT-alan uutiset

K-Citymarket Ruoholahteen rakennetaan 45 robottia sisältävä ruoan verkkokaupan keräysjärjestelmä

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 25.10.2021 15:04

K-Citymarket Ruoholahteen rakennetaan 45 robottia sisältävä ruoan verkkokaupan keräysjärjestelmä

Kesko on tiedottanut, että K-Citymarket Ruoholahti saa Suomen ensimmäisen kaupan yhteyteen rakennettavan automaattiavusteisen keräilyjärjestelmän, jota käytetään ruoan verkkokaupan toimitusten tehokkaassa lajittelussa.
K-Citymarket Ruoholahti valikoitui ensimmäisen automaattiavusteisen keräilyjärjestelmän sijoituspaikaksi keskeisen sijainnin sekä verkkokauppaa käyttävien asiakkaiden määrän vuoksi. Järjestelmän on tarkoitus valmistua vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla.

"Olemme kehityshankkeessa innolla mukana, kyseessähän on uusi avaus koko suomalaisessa ruoan verkkokaupassa. Verkkokauppa on kiinteä osa kauppamme toimintaa ja sitä hyödyntää arjen helpottamisessa yhä useampi asiakas. Uusi järjestelmä hyödyttää valmistuessaan myös kivijalan asiakkaitamme, sillä verkkokauppatilausten keräilyn siirtyminen pääosin muihin tiloihin tuo väljyyttä kaupan käytäville", K-Citymarket Ruoholahden kauppias Tero Huhtala kertoo.
Keräilyjärjestelmä perustuu MFC- eli Micro Fulfillment Center -konseptiin, jossa keräystä tehdään kolmelta eri keruualueelta. Suurin osa tuotteista kerätään robottien avulla, mutta esimerkiksi erikoistuotteita kerätään kaupan puolelta käsin.

Koska järjestelmä on lähellä kauppaa, se mahdollistaa nopeat toimitukset sekä pienemmän kuljetusten ympäristökuorman. Lisäksi keräystehon kerrotaan nousevan manuaaliseen kauppakeräilyyn verrattuna noin nelinkertaiseksi.

"Järjestelmän toimittajaksi on valittu pohjoisamerikkalainen Dematic. Yrityksellä on laaja kokemus MFC-konseptista, johon rakennettava järjestelmä pohjautuu. Dematicin tuottama ratkaisu sisältää kaikki tavoitellut toiminnallisuudet, kuten varastonohjausjärjestelmän, itse automaatiojärjestelmän sekä 45 kappaletta siinä seikkailevia robotteja", Keskon ruoan verkkokaupasta ja digitaalisista palveluista vastaava johtaja Antti Rajala kertoo.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto