AfterDawn: IT-alan uutiset

Kuvernööri: HTML-koodin katselu on rikos, haluaa passittaa vankilaan

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 17.10.2021 14:32 Kommentteja (3)

Kuvernööri: HTML-koodin katselu on rikos, haluaa passittaa vankilaan Yhdysvalloissa Missourin osavaltion kuvernööri on ilmeisesti unohtanut tarkistaa teknistä tietämystään asioista hieman enemmän perillä olevilta tahoilta.
Sekoilun taustalla on tilanne, jossa osavaltiossa toimiva paikallinen sanomalehti oli huomannut nolon mokan osavaltion sivistystoimen sivuilta ja kertoi siitä eteenpäin.

Lehden toimittaja oli ollut vierailemassa Missourin osavaltion sivistystoimen sivuilla ja oli jostain syystä päättänyt napauttaa selaimessaan oikeaa hiirenpainiketta ja katsella sivun HTML-lähdekoodia. Eli asia, jonka kuka tahansa voi tehdä omalla selaimellaan, millä tahansa netistä löytyvällä sivulla.

Kyseisen HTML-sivun koodiin oli jostain käsittämättömästä syystä jätetty lista kaikista peruskoulun opettajista, täysien nimien ja sosiaaliturvatunnusten kera. Yhdysvalloissa sosiaaliturvatunnus on salassa pidettävä tieto, jota ei lähtökohtaisesti kukaan suostu antamaan eteenpäin ilman erittäin hyvää syytä.

Tiedot löytänyt toimittaja ilmoitti asiasta välittömästi Missourin osavaltion viranomaisille ja päätti olla julkaisematta asiasta uutista, odottaen, että moka korjataan viivyttelemättä.

Mutta osavaltion kuvernööri, Mike Parson, oli kuullut asiasta, mutta ilmeisesti ymmärtämättä kuulemaansa. Mies twiittasi aiheesta nopeasti ja kertoi...

Monimutkaisen, monta vaihetta sisältävän prosessin avulla yksityishenkilö on saanut käsiinsä ainakin kolmen opettajan henkilötiedot. Hän sai tiedot haltuunsa purkamalla HTML-lähdekoodin ja saamalla näin näkyville kyseisten opettajien sosiaaliturvatunnukset.
Myöhemmin Parson täsmensi vielä lausuntoaan siten, että hän pitää tekoa murtautumisena osavaltion järjestelmiin ja haluaa tekoon syyllistyneet vastuuseen - ja oikeuden eteen. Vielä myöhemmin tehdyssä haastattelussa kuvernööri jatkoi samalla linjalla, syyttäen kyseistä toimittajaa rikoksista ja osavaltion maineen nolaamisesta.

Monet teknologian perusteita hieman paremmin tuntevat tahot ovat sittemmin ehtineet korjaamaan kuvernöörin puheita julkisuudessa, mutta kuvernööri itse ei ole niitä vieläkään oikaissut.uutiskuva: Wikipedia

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: hakkerointi
Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

117.10.2021 14:54

Tämä Parson herra tarvitsee ihan selvästi oman Creed Thoughts blogin (ref. The Office).


218.10.2021 11:25

Only in usa..


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

318.10.2021 22:57

Ainoastaan? Tohdin epäillä.
----------------------------
Vanhempi jäärä, oikeita autoja alkaen -70.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto