AfterDawn: IT-alan uutiset

Ylen Teksti-TV täyttää 40 vuotta

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 7.10.2021 14:35 Kommentteja (1)

Ylen Teksti-TV täyttää 40 vuotta Yleisradion Teksti-TV yltää jo 40 vuoden ikään, sillä toiminta aloitettiin 7.10.1981. Teksti-TV:n ensisijainen kohdeyleisönä olivat ensisijaisesti Suomen sadattuhannet huonokuuloiset. Mutta palvelusta tuli erittäin suosittu kaikenlaisten käyttäjien keskuudessa ja 40 vuotta myöhemmin Teksti-TV:llä on edelleen hurjasti käyttäjiä.
Ylen mukaan Teksti-TV tavoitti 100 000 katsojaa ensimmäisenä vuonna. 1990-luvun alussa luku oli 700 000, ja parhaimmillaan katsojia oli 2000-luvun taitteessa yli kaksi miljoonaa.

Vuonna 2021 Teksti-TV:llä on 1,2 miljoonaa viikottaista ja lähes 800 000 päivittäistä käyttäjää.

Teksti-TV on edelleen suosittu, sillä sieltä löytää nopeasti ja luotettavasti tärkeimmät uutiset sekä urheilutulokset.

Toimittaja-matkakirjailija Matti Rämö on toimittanut Ylen Teksti-TV:tä yli 20 vuotta.

"Olen viimeinen, joka tekee enää pelkästään teksti-tv:tä. Tärkeä osa työtäni on prosessinvalvonta, sillä Teksti-tv:n 1600:sta sivusta kaksi kolmasosaa tulee erilaisilla automatiikoilla useasta eri järjestelmästä, ja päivittäisiä sivupäivityksiä on noin 25 000", kertoo Rämö.
Aiemmin tänä vuonna sosiaalisessa mediassa alkoi kiertämään huhu, jonka mukaan Yle olisi lakkauttamassa rakastetun teksti-tv -palvelunsa, mutta väite ei pidä paikkaansa. Teksti-TV:n toiminnan uskotaan jatkuvan vielä pitkään tulevaisuuteen.

"Olen luottavainen tulevaisuuden suhteen. Teksti-TV on selviytynyt elinvoimaisena nettiaikakauden pyörteissä, sillä se tarjoaa nopeasti ajantasaista tietoa katsojien omien aikataulujen ehdoilla suodattaen esiin oleellisimman. 1980-luvulla Teksti-TV oli 20 vuotta edellä omaa aikaansa, ja se on yhä hämmästyttävän moderni tiedotusväline, jolla on oma lokeronsa mediakentässä", jatkaa Rämö.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

1 kommentti

114.10.2021 23:56

Katson aina heräyttyäni niin YLE:n kuin Maikkarinkin TX-tv otsikot.
Niistä selviää onko tapahtun jotain,mistä kandee etsiä lisätietoa. Hyvä!

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto