AfterDawn: IT-alan uutiset

Maailmassa on yksi maa, jossa Chrome ei ole suosituin selain

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 1.10.2021 13:31 Kommentteja (1)

Maailmassa on yksi maa, jossa Chrome ei ole suosituin selain

Uusin selainten suosiota seuraavan StatCounterin tilasto paljastaa, että maailmassa on tasan yksi valtio, jossa Googlen Chrome ei ole kyseisen maan suosituin selain. Kaikissa muissa maailman maissa Chrome on se suosituin selain.
Ainoastaan Nigeriassa Chrome on tipahtanut tilastoissa kakkossijalle, ykköspaikan mennessä Operalle.

Nigerian kännykkäkäyttäjien selainten markkinaosuus vuosina 2020-2021


Nigeriassa Opera onnistui puristamaan itsensä Chromen edelle syyskuussa 2021. Sitä aiemmin Chromen markkinaosuus on ollut Nigeriassakin suurin. Nigeriassa Opera on jyrännyt nimenomaan mobiilissa - työpöytäkäytössä Chrome on Nigeriassakin ylivoimainen ykkönen.
Erikoista tilannetta selittänee se, että Nigerian suosituin kännykkämerkki on Suomessa täysin tuntematon Tecno. Tecno puolestaan toimittaa osan myymistään kännyköistä esiasennettuna nimenomaan Operan selaimella.

Esiasennetun selaimen merkitys siis on mobiilimaailmassa korostetun selvä ja Nigeriaa voitaneekin pitää malliesimerkkinä siitä, että mikälin Googlen niskalenkki Androidin ehdoista purettaisiin, voisi mobiilipuolella tapahtua isojakin muutoksia selainten markkinaosuuksien osalta.

Suomessa Operan markkinaosuus kännykkäkäyttäjien keskuudessa oli syyskuussa 2021 vaatimaton 1,05%. Chrome hallitsee kännyköiden selainmarkkinaa Suomessa yli 58% osuudella, Applen Safarin pitäessä kakkospaikkaa vajaan 31% osuudella. Suurin "itse asennettu" selain suomalaisten kännyköissä on Firefox, jolla oli syyskuussa 1,7% markkinaosuus.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

11.10.2021 13:42

Vai että Pohjois-Korea käyttää Usalaisia selaimia:D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.10.2021 @ 13:43

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto