AfterDawn: IT-alan uutiset

Netflix hankki Roald Dahlin kirjojen oikeudet

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 22.9.2021 13:04

Netflix teki kovan kaappauksen: Osti Roald Dahlin kirjojen oikeudet

Netflix on tehnyt kovan kaappauksen sisältörintamalla. Yhtiö on ostanut brittiläisen kirjailijan Roald Dahlin kirjojen kaikki oikeudet itselleen.
Vuonna 1990 kuollut brittiläinen Roald Dahl on tunnetuin Jali ja suklaatehdas -kirjastaan, mutta miehen kirjallinen ura kattoi myös useita muita merkkiteoksia, mm. Matilda-kirjan.

Netflix osti kokonaisuudessaan Roald Dahl Story Companyn itselleen, jonka omistuksessa Roald Dahlin kirjojen kaikki oikeudet ovat olleet. Eli jatkossa Netflix voi tehdä kirjojen ja niiden pohjalta tuotettujen sisältöjen suhteen mitä haluaa - se omistaa myös itse kirjojen julkaisuoikeudet.

Kauppa pitää luonnollisesti vielä hyväksyä eri maiden viranomaisten toimesta eikä Netflix ole paljastanut kauppasummaa. Mutta jonkinlaista viitettä hinnasta voidaan saada siltä pohjalta, että kolmisen vuotta sitten Netflix osti tuolloin 16 Roald Dahlin kirjan TV-oikeudet itselleen ja maksoi niistä arvioiden mukaan vähintään sata miljoonaa dollaria.

Aiemmin Netflix on vain lisensoinut sisältöjä sarjojen ja elokuvien tuotantoon eikä yhtiö ole aiemmin päätynyt yksinkertaisesti vain ostamaan kaikkia tietyn kirjailijan tai yhtiön tekijänoikeuksia itselleen.

Netflixin mukaan ensimmäisenä kaupan pohjalta on tulossa uusi Jali ja suklaatehdas -maailmaan sijoittuva sarja sekä Matildaan pohjautuva musikaali.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto