AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebookin sisäinen muistio: Instagram tuhoaa teinityttöjen kehonkuvan

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 15.9.2021 14:11 Kommentteja (1)

Facebookin sisäinen muistio: Instagram tuhoaa teinityttöjen kehonkuvan Instagramin omistajan, Facebookin sisäinen muistio on vuotanut. Yhtiön itsensä tekemän tutkimuksen mukaan suosittu kuvapalvelu tuhoaa teinien mielenterveyttä.
Wall Street Journalin käsiinsä saaman Facebookin sisäiseen käyttöön tehdyn tutkimuksen mukaan etenkin teinitytöt ovat Instagramin käytön osalta erityisen suuressa vaarassa. Muistion mukaan Instagram pahentaa epätervettä kehonkuvaa yhdellä kolmesta tutkitusta teinitytöstä, jos heillä oli jo ennestään ongelmia terveen kehonkuvan muodostamisen kanssa.

Tutkimuksessa todettiin myös, että lähes 40% teineistä totesi tuntevansa itsensä rumaksi tai epämiellyttävän näköiseksi (engl. unattractive) sen jälkeen kun he ryhtyivät käyttämään Instagramia. Lisäksi teinit yleisesti listaavat Instagramin yhdeksi tärkeimmistä syistä masennuksen ja ahdistuksen syntyyn.

Kuvapalvelu on tutkimuksen mukaan täydellinen väline niin kutsuttuun sosiaaliseen vertailuun, jossa teinit vertaavat omaa kehoaan siloteltuihin Instagramissa julkaistaviin kuviin. Lisäksi myös muut ulkoiset ulkonäköön liittyvät seikat, kuten vaatetus, aiheuttavat vertailupainetta omaan tilanteeseen.
Muistio on tarkoitettu Facebookin omaan käyttöön ja se tekee tuloksista entistäkin raskauttavampia. WSJ huomauttaa aiheellisesti siitä, että Facebook on itse vähätellyt julkisesti palvelunsa vaikutusta nuoriin käyttäjiin.

Lisäksi tutkimus tarkastelee sitä, miten kokeilut tykkäysmäärien piilottamisen osalta ovat vaikuttaneet tilanteeseen. Lopputulos oli se, että tykkäysmäärien piilottaminen ei vaikuttanut lainkaan siihen, miten Instagram aiheuttaa teineille paineita ulkonäkönsä osalta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Instagram
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

1 kommentti

118.9.2021 16:57

Kysymys kuuluu kait, onkohan se Instagram ainoa joka tätä aiheuttaa, vai miten TikTok tai Snapchat käyttäjät olisivat immuuneja tällä ilmiölle.

Mutta mahtavaa, että tämä tulee julki! Nyt vain jokainen jakaa tätä lähipiirissään. Ehkä saataisiin jokin muutos aikaan.

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto