AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony julkaisi 5.1.2 -kanavaisen HT-A5000 Soundbar-äänijärjestelmän

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 11.9.2021 11:35

Sony julkaisi 5.1.2 -kanavaisen HT-A5000 Soundbar-äänijärjestelmän

Sonyn soundbar-tuoteperhe saa uuden lisäyksen HT-A5000 -soundbarin muodossa.
5.1.2-kanavainen Dolby Atmos -soundbar tarjoaa samoja ominaisuuksia äänentoiston suhteen kuin esimerkiksi aiemmin julkaistu HT-A7000.

HT-A5000 käyttää Sonyn edistynyttä Vertical Surround Engine -äänitekniikkaa, ja se tukee Dolby Atmos- ja DTS: X -ääniformaatteja.

Eteen- ja ylöspäin suunnattujen kaiutinelementtien sekä Sonyn ainutlaatuisen signaalinkäsittelyn avulla HT-A5000 pystyy toistamaan äänen myös pystytasossa oikein. Katsoja voi kuulla overhead-äänet ja realistisen tilaäänen ilman kattoon erikseen asennettavia kaiuttimia.

Lisäksi HT-A5000 luo S-Force Pro Front Surroundin avulla virtuaalisen surround-äänikentän, jossa ääni kantautuu kuuntelijalle molemmilta puolilta. Tässä hyödynnetään Sound Field Optimization -toimintoa, joka mittaa mikrofonien avulla huoneen korkeuden sekä leveyden ja optimoi äänentoiston tilan perusteella.
HT-A5000 luomassa virtuaalisen surround-äänikentän sohvalla istuvalle perheelle

Soundbarin kaveriksi voi hankki erillisen subwoofer-kaiuttimen (SA-SW5 tai SA-SW3) sekä SA-RS3S-lisätakakaiuttimet.

HT-A5000 toimii parhaiten BRAVIA TV:n kanssa (Z9J-, A90J-, A80J- ja X95J-sarjat), jolloin voi hyödyntää Acoustic Center Sync -toimintoa. Sonyn mukaan tämän tekniikan avulla ääni kuulu tarkalleen sieltä, mistä sen kuvan perusteella pitäisikin kuulua.

Minimalistisen Omnidirectional Block -muotoilun omaava soundbar voidaan yhdistää televisioon langattomasti Bluetooth ja Wifi-tekniikoilla. Näiden avulla se tukee myös Spotify Connect, Chromecast, Apple Airplay 2 tekniikoita. Langallisesti soundbarin voi yhdistää HDMI eARC-, Optical-in- ja USB-liitännöillä. HDMI-liitäntää tarvitaan esimerkiksi Acoustic Center Sync -toimintoa varten.HT-A5000 tulee saataville vasta alkuvuodesta 2022. Sen suositushinta on Sonyn mukaan noin 1000 euroa.

Lisätietoa saa täältä.

Lue myös:

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto