AfterDawn: IT-alan uutiset

Instagramiin muutos: Vaatii syntymäajan kertomisen - tai Instagramia ei enää voi käyttää

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 31.8.2021 14:08

Instagramiin muutos: Vaatii syntymäajan kertomisen - tai Instagramia ei enää voi käyttää Instagram vaatii jatkossa kaikilta tileiltä tiedon tilin ylläpitäjän syntymäajasta. Tarkoitus on rajoittaa alaikäisten jakaman materiaalin näkyvyyttä.
Muutos liittyy keväällä uutisoituun uudistukseen, jonka tarkoitus on parantaa alaikäisten turvallisuutta Instagramissa. Käytännössä muutoksen jälkeen aikuiset eivät voi enää lähettää yksityisviestejä alaikäisille, jos alaikäinen ei itse seuraa heitä palvelussa.

Käytännössä muutos tulee näkymään niin, että niille käyttäjille, joiden syntymäaika ei ole Instagramin tiedossa, tulee piakkoin esiin kehotus syntymäajan lisäämiseksi. Aluksi kehotuksen voi hylätä, mutta viimeistään vuoden loppuun mennessä syntymäaika on pakko antaa palvelulle tai Instagramia ei voi enää käyttää.

Samassa muutoksessa alaikäisten tilit muuttuvat automaattisesti kaikki yksityisiksi, eli alaikäisen käyttäjän pitää erikseen muuttaa tilinsä kaikille näkyväksi, julkiseksi tiliksi halutessaan. Täysi-ikäisillä tilit ovat oletusarvoisesti heti julkisia.
Yhtiö kertoi asiasta blogissaan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Instagram
Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto