AfterDawn: IT-alan uutiset

Mies esiintyi olevansa Applen tuesta, sai käsiinsä 620 000 yksityistä kuvaa käyttäjien iPhoneilta

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 25.8.2021 15:35

Mies esiintyi olevansa Applen tuesta, sai käsiinsä 620 000 yksityistä kuvaa käyttäjien iPhoneilta Los Angelesin käräjäoikeudessa paikallinen mies on tunnustanut esiintyneensä Applen asiakaspalvelun työntekijänä ja saanut näin napattua itselleen hurjan määrän käyttäjätunnuksia Applen iCloud-palveluun.
Mies kertoi markkinoineensa palvelua netissä, jossa hän lupasi murtautua käyttäjien iPhoneihin. Todellisuudessa mies ja hänen apurinsa lähettelivät tietojenkalasteluviestejä kohteeksi valikoituneille käyttäjille. Ainakin 200 tapauksessa kalastelu onnistui ja rikolliset saivat käyttäjältä iCloud-tunnuksen ja salasanan.

Käytännössä aina miesten tehtävänä oli etsiä kuvakokoelmista alastonkuvia ja -videoita ja kohteet olivat pääsääntöisesti nuoria naisia. Kaiken kaikkiaan jengi onnistui hankkimaan käyttäjätileiltä yli 600 000 kuvaa ja yli 9000 videota, joista luonnollisesti vain pieni osa sisälsi alastomuutta.

Rikolliset jäivät lopulta kiinni täysin amatöörimäisesti: tekonsa tunnustanut tekijä oli kirjautunut saamillaan iCloud-käyttäjätunnuksilla palveluun suoraan omasta kotoaan, kiertämättä liikennettä edes VPN-palvelun kautta, joten Applen kirjautumislogeista voitiin suoraan päätellä miehen kotiosoite.
Asiasta uutisoineen LA Timesin mukaan tempusta voi napsahtaa oikeudessa jopa viisi vuotta vankeutta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: tietoturva iCloud
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto