AfterDawn: IT-alan uutiset

"Ken sent me" - Legendaarinen törkyseikkailu Leisure Suit Larry ilmaiseksi ladattavissa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 19.8.2021 14:22 Kommentteja (4)

"Ken sent me" - Legendaarinen törkyseikkailu Leisure Suit Larry ilmaiseksi ladattavissa

Todennäköisesti 1970-luvun lopulla syntyneen sukupolven finninaamaiset pojankoltiaiset oppivat 1980-luvun lopulla enemmän englantia ikonisen seikkailupelin Leisure Suit Larryn kautta kuin koulun oppitunneilla. Nyt tämä kaikkien graafisten seikkailupelien rivo sukulaismies on ladattavissa täysin ilmaiseksi ja laillisesti PC:lle.
Pelissä neitsyenä sisukkaasti keski-ikään saakka pysyneen Larry Lafferin hahmolla on yksi ja ainoa tehtävä: menettää neitsyytensä - ja hyvällä säkällä siinä sivussa löytää myös itselleen täydellinen kumppani.

Larrya ohjataan kirjoittamalla tekstiä alla olevaan kenttään, jonka pohjalta Larry etenee seikkailuissaan aina vain lähemmäs päämääräänsä.

Ken sent me.


Peli julkaistiin ikonisen seikkailupelistudion Sierra On-Linen toimesta vuonna 1987 PC:lle ja Apple II:lle. Peli käännettiin pian myös tuon ajan muille suosituille, tehokkaammille tietokoneille kuten Amigalle, Atari ST:lle, Apple MacIntoshille sekä Apple IIGS:lle.

Pelistä muodostui pian suusta suuhun leviävä hitti ympäri maailmaa, vaikka sitä ei käytännössä mainostettu lainkaan. Pelistä syntyi vuosien saatossa kokonainen pelisarja, joka keräsi uskollisia yleisöitä vuosikymmenestä toiseen, vaikka seikkalupelien suosio peligenrenä pääsikin hiipumaan vuosikymmenten vierähtäessä.

Mutta pelin voi nyt alkuperäisessä PC-muodossa napata itselleen täysin ilmaiseksi täältä. Pelin itselleen nappaaminen vaatii luonnollisesti käyttäjätunnuksen luonnin, jonka taakse peli siirretään - sen voi jatkossa asentaa tunnusten takaa koska tahansa myöhemminkin.

Alla vielä videokuvaa alkuperäisestä pelistä:

Peli toimii siis Windowsilla, mutta käyttää tuon ajan grafiikkojen tasoa, eli EGA-tasoa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

119.8.2021 14:30
Larry_Laffer
Vahvistamaton

Olisi hyvä myös mainita, että ilmaiseksi saaminen vaatii rekisteröinnin.

219.8.2021 17:59

Lainaus:
Olisi hyvä myös mainita, että ilmaiseksi saaminen vaatii rekisteröinnin.
Lisätty maininta tästä.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

322.8.2021 01:00

En saa toimimaan. Ruutu ei suostu pysymään täysikokoisena vaan katoaa taustalle.

426.8.2021 10:49

Ammattikoulussa nimenomaan ATK-luokassa tuota aikoinaan pelailtiin.

Ja myöhemmin asuntolassa ja kotona myöhemmät versiot pelisarjasta joissa olikin sitten jo 256 väriä EGA grafiikoiden sijasta ja paremmat FM-äänikortti (SoundBlaster) musat piipittelyiden sijasta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto