AfterDawn: IT-alan uutiset

Video: Robotti osaa jo parkour-temput, Boston Dynamicsin Atlas-robotin kehitys on huikeaa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 18.8.2021 09:51 Kommentteja (1)

Video: Robotti osaa jo parkour-temput, Boston Dynamicsin Atlas-robotin kehitys on huikeaa

Olemme vuosien saatossa seuranneet robottialan pioneerin Boston Dynamicsin robottien kehitystä useissa jutuissamme. Yhtiön kaksijalkainen, scifi-leffojen pahiksia muistuttava Atlas-robotti on ollut monessa niistä pääosassa. Niin tälläkin kertaa.
Kolmisen vuotta sitten Atlas oppi jo hyppimään esteiden yli ja viime talvena Atlas veti hienon tanssiesityksen videolle.

Nyt Atlas on saanut kaverikseen sisruksen, jonka kanssa perusmuotoinen parkour-rata alkaa menemään jo varsin sujuvasti, kuten alla oleva video osoittaa:

Boston Dynamics syntyi alunperin Googlen robotiikkaprojektina, mutta yhtiö on vaihtanut omistajaa parikin kertaa. Viimeksi yhtiö myytiin loppuvuodesta 2020, kun Hyundai osti yhtiön itselleen noin miljardillla eurolla.

Boston Dynamicsin Atlas on yhtiön koerobotti, jolla yhtiö pyrkii puskemaan robotiikan rajoja aina vain pidemmälle. Tavoitteena on luoda robotteja, jotka osaavat auttaa ihmisiä arkiaskareissa, kuten vaikkapa vanhusten avustajina. Pessimistit oivat taas olettaa näiden olevan vain terminaattorien esiaste..

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

122.8.2021 20:52

Aika järjestöntä, kauankohan menee, ennenkuin ensimmäinen noista toimii sodassa sotilainen apuna.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto