AfterDawn: IT-alan uutiset

Xiaomi esitteli nelijalkaisen CyberDog-robotin

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 10.8.2021 18:28

Xiaomi esitteli nelijalkaisen CyberDog-robotin

Kiinalainen Xiaomi julkaisi nelijalkaisen robotin nimeltä CyberDog. Kokeellinen laite perustuu avoimeen lähdekoodiin ja sen ideana on ilmeisesti edesauttaa tulevaisuuden tekniikan tutkimista ja kehittymistä.
Tämän myötä laitteita julkaistiin 1000 kappaletta Xiaomi-faneille, insinööreille sekä robottiharrastajille. Lisäksi laitteessa on USB-C -liitäntöjä ja HDMI-portti, joiden avulla kehittäjä voivat luoda erilaisia lisäosia robotille.

CyberDog on tehokas laite. Se kykenee kulkemaan parhaimmillaan 3,2 metriä sekunnissa, nousemaan rappusia ylöspäin ja pystyy tekemään esimerkiksi takaperinvoltin. Ulkonäöllisesti se muistuttaa vahvasti Boston Dynamicsin Spot-robottia.

CyberDog robottikoira kävelemässä
Laite on luotu muistuttamaan ulkoisesti ja käytökseltään lemmikkieläintä. Tämän myötä siinä on iso määrä erilaisia sensoreita, kuten kosketusantureita, kameroita ja GPS-yhteys. Näillä CyberDog pystyy aistimaan ja tunnistamaan ympäristön sekä väistämään kohteita.

Sitä voi ohjata äänellä ja se osaa myös tunnistaa ihmisen sekä seuraamaan tätä.

CyberDog robotin keskeisimmät ominaisuudet

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Xiaomi robotit
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto