AfterDawn: IT-alan uutiset

Amazonille valtavat sakot EU:lta - rikkoo GDPR-asetusta

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 2.8.2021 14:13

Amazonille valtavat sakot EU:lta - rikkoo GDPR-asetusta

Euroopan Unioni on lätkäissyt verkkokauppajätti Amazonille valtavat sakot EU:n tietosuoja-asetuksen GDPR:n rikkomisesta.
Tarkemmin sanottuna sakot langetti EU:n GDPR:ään pohjautuen Luxemburgin tietosuojaviranomainen - Amazonin Euroopan Unionin toiminta on pitkälti keskitetty Luxemburgissa toimivan tytäryhtiön taakse, jossa myös Amazonin Euroopan pääkonttori sijaitsee. Sakot on langetettu jo 16.7.2021, mutta niiden suuruus paljastui vasta Amazonin osavuosikatsauksen yhteydessä.

Luxembugin tietosuojaviranomainen ei ole voinut julkistaa sakkojen taustoja, sillä maassa ovat erittäin tiukat yrityssalaisuuksia koskevat lainsäädännöt. Amazon kertoi osavuosituloksessaan sakkojen olevan 746 miljoonaa euroa.

GDPR asettaa tiettyjä sääntöjä sille, miten yritykset voivat käsitellä kuluttajien tietoja ja millä ehdoin. Tietojen käsittelyyn pitää olla joko oikeudellinen peruste tai nimenomainen kuluttajan suostumus. Suostumusta ei vaadita, jos tietojen keräämiselle on olemassa muu laillinen peruste.
Amazon kertoo valittavansa päätöksestä. Bloombergin mukaan Amazon uskoo tietosuojakäytäntöjensä olevan GDPR:n mukaisia, vaikka yhtiö kerääkin asiakkaistaan valtavaa datamäärää.

Luxemburgin viranomaisen määräämä sakko on EU:n historian suurin GDPR:ään liittyvä yksittäinen sakko.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: GDPR Amazon
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto