AfterDawn: IT-alan uutiset

Parrot ANAFI Ai -kuvauskopteri käyttää 4G-datayhteyttä kantaman parantamiseen

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 29.7.2021 15:38

Parrot ANAFI Ai -kuvauskopteri käyttää 4G-datayhteyttä kantaman parantamiseen

Kesäkuussa julkaistu Parrot ANAFI Ai -kuvauskopteri saapuu myyntiin Suomessa syksyllä. Tämän kopterin erikoisuus on oman 4G-datayhteyden hyödyntäminen, jolla saadaan parannettua kantamaa.
Parrot ANAFI Ai on markkinoiden ensimmäinen kuvauskopteri, joka hyödyntää 4G-datayhteyttä kopterin ja ohjaimen välillä. Tämä mahdollistaa pidemmän kantaman ja lennätyksen myös näkökentän ulkopuolella, kuten rakennusten ja muiden esteiden takana.

Kopteri on suunniteltu ammattikäyttöön. Parrot tarjoaa ohjelmistokehittäjille käyttöön SDK-kehityspaketin, jolla yritykset voivat luoda räätälöityjä komentoja Parrot ANAFI Ai -kuvauskopterille. Kehityspaketti antaa ohjelmoijille pääsyn lentoantureihin, lennätysalgoritmeihin ja nettiyhteyksiin.

ANAFI Ai kuvauskopteri ohjaimen kanssa
Kuvaamisessa hyödynnetään 48 megapikselin kameraa, joka on laitettu kopterin eteen. Kameran gimbaalia voidaan säätää jopa 180 asteen kääntösäteellä (-90° – +90°), mikä mahdollistaa haastavatkin kuvakulmat, kuten vaikkapa siltojen rakenteiden alaosien kuvaamisen.

Kopterin tekoäly mahdollistaa monimutkaisten lentoreittien suunnittelun ja kuvauskohteiden kuvaamisen. Näiden ansiosta kopterilla voidaan muodostaa tarkkoja kaksi- ja kolmiulotteisia mallinnuksia ympäristöistä luonnonmuotoineen ja rakennuksineen.

Parrot ANAFI Ai -kuvauskopteri tulee saataville tulevana syksynä ja sen hinnoittelu vahvistetaan myöhemmin.

Lisätietoa laitteesta saa täältä.Lue myös:

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto