AfterDawn: IT-alan uutiset

Tesla avaa SuperCharger -pikalatausasemat muillekin automerkeille

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 21.7.2021 13:07

Tesla avaa SuperCharger -pikalatausasemat muillekin automerkeille

Teslan yksi erikoisuus sähköautojen joukossa on se, että yhtiöllä on olemassa myös ikioma latausverkosto. Tesla Supercharger -latausasemat ovat olleet ainoastaan Teslalla ajavien käytössä olevia pikalatausasemia, mutta tilanne on muuttumassa.
Teslan perustaja Elon Musk kertoi Twitterissä yhtiön avaavan Supercharger -verkkonsa myös muiden automallien käyttöön. Euroopassa asia on sinänsä teknisesti helpommin toteutettavissa, sillä tällä puolen valtamerta Teslat käyttävät standardeja CCS-latausliittimiä. Pohjois-Amerikassa Teslalla on käytössä täysin oma latausliitin Supercharger-asemia varten.

Teslan oma latausverkosto on varsin laaja: tällä hetkellä latausasemia on yli 2500 ja latauspisteiden kokonaismäärä on yli 20 000. Suomessakin Supercharger-pisteitä on, joskin varsin harvassa - pohjoisimmat sijaitsevat Teslan karttapalvelun mukaan Kokkolassa ja Pyhäjärvellä. Uusia on myös rakenteilla parhaillaan: mm. Leville, Ouluun, Mikkeliin ja Jyväskylään.
Musk ei kuitenkaan kertonut muutoksen aikataulusta vielä mitään, eikä siitä, aloitetaanko muille valmistajille avaaminen Euroopasta vai jostain muusta alueesta. Norjassa kuitenkin yhtiön kerrotaan jo neuvottelevan Supercharger-asemien muuttamisesta kaikille käyttäjille avoimiksi asemiksi, tavoiteaikataulun ollessa vuodessa 2022.

Supercharger-latausasemat ovat erittäin nopeita latausasemia, jotka syöttävät 72 - 250kW virtaa sähköautojen "tankkiin". Suomessa suurin osa Teslan Supercharger-asemista tukee 150kW latausta, parin aseman tukiessa 250kW latausta.Twiitissään Musk kertoo myös syyn Teslan omalle latausliittimelle yhtiön aiemmissa automalleissa: kun Teslat tulivat markkinoille, tuolloin ei yksinkertaisesti ollut olemassa pikalatausliittimille minkäänlaista standardia, joten yhtiön täytyi kehittää oma liittimensä.

Aivan alkuaikoina Teslan itselleen ostaneilla asiakkailla on yksi etu: osalla heistä on sopimus, joka antaa auton omistajalle täysin ilmaiset, rajoittamattomat lataukset Teslan omilla Supercharger-asemilla. Sittemmin yhtiö on poistanut tällaisen mahdollisuuden uusilta asiakkailta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: sähköauto Tesla
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto