AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoftin Xbox-pilvipelipalvelua pystyy nyt käyttämään Applen laitteille sekä tietokoneille

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 29.6.2021 19:28

Microsoftin Xbox-pilvipelipalvelua pystyy nyt käyttämään Applen laitteille sekä tietokoneille

Microsoftin Xbox Game Pass -pilvipelipalvelu (xCloud) saapui 28. kesäkuuta Applen puhelimille ja tableteille sekä Windows-tietokoneille kaikkien pelaajien käytettäväksi. Palvelun testivaihe aloitettiin huhtikuussa, mutta tällöin pelaamiseen tarvittiin kutsu. Ennen uusia laitteita palvelu on ollut saatavilla vain Android-laitteilla.
Pelaaminen toteutetaan Applen laitteilla ja Windows-koneilla selaimen kautta (Edge, Google Chrome tai Safari) ja se vaatii Xbox Game Pass Ultimate -jäsenyyden. Microsoft tarjoaa ensimmäiset 3 kuukautta yhdellä eurolla, minkä jälkeen kuukausihinta on 12,99 euroa.

Palvelu on saatavilla 22 maassa, joiden joukkoon myös Suomi kuuluu.

Pelaamista varten Microsoft julkaisi xbox.com/play -sivun, jonka kautta pelaamaan pääsee yli 100 peliä. Pelaajat tarvitsevat Bluetooth- tai USB-peliohjaimen, mutta yli 50 peliä tukee myös kosketusnäytöllä toimivia ohjaimia.
Applen iOS-laitteilla vaatimuksena on iOS 14.4 tai uudempi. Internet-yhteyden on hyvä olla vähintään 10 Mt/s iPhonella ja vähintään 20 Mt/s iPadilla. Wifi-verkon tulisi toimia 5 GHz:n taajuudella.

Sujuvan pelikokemuksen takaamiseksi striimaus toteutetaan Full HD 60 fps -laadulla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto